• Se Sanderson Farms Championship denne uken på discovery+
3. august i år saksøkte Phil Mickelson, Bryson DeChambeau og ni andre spillere fra nyoppstartede LIV Golf deres tidligere arbeidsgiver PGA-touren.
Grunnen til søksmålet: Spillerne som forlot PGA-touren til fordel for den saudi-finansierte LIV Golf-touren ble nektet å delta i PGA-touren. Spillerne mente at PGA-touren ikke har rett til å stenge dem ute fra turneringer de er kvalifisert til og at de ble hindret retten til fritt spill.
Golf
Hovland med byks på verdensrankingen etter triumfen på Bahamas
5 TIMER SIDEN
Sjefen for LIV Golf, Greg Norman, har sagt at de vil støtte spillernes søksmål mot PGA-touren og har også involvert seg direkte og satt sitt navn på søksmålet.
Men flere av de opprinnelige 11 spillerne har etterhvert fjernet sine navn. Abraham Ancer, Carlos Ortiz, Pat Perez og Jason Kokrak var de første.
Tirsdag 27. september tok også Talor Gooch, Hudson Swafford og Ian Poulter og fulgte etter. Men det mest oppsiktsvekkende var at også Mickelson selv, som har vært LIV Golfs frontkjemper og ansikt utad helt siden starten gjorde det samme.
– Den eneste grunnen for meg å fortsatt være en del av det er skadeserstatning, som jeg egentlig ikke ønsker eller trenger lenger, fortalte Mickelson til Sports Illustrated noen uker tilbake før han tirsdag denne uken valgte å trekke seg.

Indirekte involvert

Det betyr at det kun er tre spillere igjen på søksmålet mot PGA-touren: Pete Uihlein, Matt Jones og nevnte DeChambeau.
Discoverys golfekspert Marius Thorp tror ikke det er lenge til de gjenværende tre også trekker seg fra søksmålet.
– Jeg tror fort det kan bli tilfelle og da blir det brått bare et søksmål med LIV mot PGA og det er bare deres navn som vil møttes i retten i januar 2024, sier Thorp.
Men trekker frem at han tror spillerne fortsatt vil være indirekte involvert, men at de ønsker å «gjemme seg» bak LIV Golf-navnet og ikke være en like stor del av søksmålet offentlig.
– Det virker som de trekker sine navn ut fordi at LIV Golf har satt sitt navn der i stedet. Så fra stå der direkte involvert så blir de mer indirekte involvert og kanskje gjemmer de seg bak LIV Golf-navnet, sier Discoverys ekspert og legger til:
– Dersom de hadde trekt seg fra søksmålet og LIV Golf ikke hadde stått der, så hadde jo det sendt et signal at de ikke ønsker å være en del av det. Når de har kontrakter med LIV og LIV står der som en av de fornærmede i søksmålet så er de indirekte involvert likevel.
Som nevnt så vil ikke en rettssak mellom LIV Golf og PGA-touren skje før i januar 2024.
Hero World Challenge
Avsluttet sesongen på best mulig vis: – Har fortsatt mye å gå på
6 TIMER SIDEN
Hero World Challenge
Her avgjør Hovland: – Der kjente jeg tårene trille!
17 TIMER SIDEN