Sjekk Eurosports sendeskjema her:
I november 2019 ble Egil Hatling valgt til president i Norges Golfforbund (NGF).
Ryder Cup
Slik fungerer Ryder Cup – og dette blir viktig for Hovland
10 TIMER SIDEN
Som gjest i Eurosport-podkasten «Golf i karantene» forteller Hatling at forbundet jobber med å gjøre det enklere for alle å begynne med golf.
  • Se «Golf i karantene: Egil Hatling» på Eurosport Norge og Dplay onsdag kl 21.00!

– Som å ta juridisk embetseksamen

For i dagens «veien til golf»-kurs tar det opp til 12 timer før man i det hele tatt slipper ut på banen.
– En viss form for instruksjon og opplæring tror jeg er klokt med tanke på golf. Men jeg husker selv da jeg begynte å spille golf i 1990, så var det nesten som å ta juridisk embetseksamen for å komme seg ut på en golfbane. Sånn kan vi ikke har det i fremtiden. Vi må tenke nytt og vi er nødt til å tenke fremtidsrettet, sier Hatling.
Eurosports golfeksperter er samstemte om at den nåværende ordningen må fornyes.
– Det må være lettere å komme inn i golfen. Ikke bare for de unge, men for alle som ønsker å spille. Det må bli lettere å komme seg ut på banen. Det kan ikke være sånn at man skal sitte en hel helg for å få et bevis før man faktisk kan gjøre det som er morsomt, nemlig å spille golf, sier Marius Thorp.
– Ser man for eksempel på alpint, så tror jeg ikke bakkene hadde vært fulle om man måtte ventet i 12 timer før man slapp til på et kurs. Jeg skulle gjerne sett at det kunne lettes på sånne ting. Å gjøre ting mer friere i forhold til å slippe folk ut på banene hadde nok ikke skadet, legger Henrik Bjørnstad til.

– Man får heller slippe folk løs i fotballshorts

Eurosports golfekspert og tidligere PGA-proff Henrik Bjørnstad mener blant annet at kleskoden er avleggs og må lempes på. Selv opplevde han å måtte bytte bukse under en turnering på PGA Touren fordi den ikke var i henhold til klesreglementet.
– Men proffverden får være proffverden, så får man heller slippe alle andre løs i fotballshorts. Det har vært målet i all tid, men det er jo ikke alle klubber som synes det er greit. Alle sporter må fornye seg, påpeker Bjørnstad.
Han mener også at forbundet må bli bedre på å lokke de yngre til golfbanenene.
– Snittalderen i Golf-Norge er jo ganske høy, og folk står ikke i kø blant de yngre for å bli medlemmer. Å møte de yngre på deres plattformer kunne fått ting til å se annerledes ut.
Golfpresidenten erkjenner at de jobber med å få snittalderen blant sine medlemmer ned.
– Vi har 590 000 medlemskap i dag, men det er riktig at snittalderen er høy. Å finne gode løsninger for at de unge kommer seg på golfklubbene og trives i miljøet, er helt avgjørende for fremtiden. Alt fra kleskoder til sosiale medier. Vi har blitt mye bedre, men det er fortsatt en lang vei å gå til vi er der vi skal være, sier Hatling.

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

Ryder Cup
Hovland fleipet av Ryder Cup-kapteinens utsagn
18 TIMER SIDEN
Golf
Ørlite rankingfall for Hovland
EN DAG SIDEN