Populære sporter
All sport
Vis alt

Reitan skuffet, men roses av eksperten: – Potensialet er skyhøyt

Håkon Brandsnes

Oppdatert 26/03/2021 klokken 15:37 GMT+1

Kristoffer Reitan var med i seierskampen før den siste runden av Kenya Savannah Classic. En dag på det jevne gjorde imidlertid at nordmannen dalte ned på resultatlisten.

Kristoffer Reitan

Foto: Getty Images

Etter storspill i andre- og tredje runde på European Tour i Kenya, gikk det ikke helt som håpet for Kristoffer Reitan da turneringen skulle avgjøres fredag ettermiddag.
Mens konkurrentene utnyttet de gode forholdene og fikk inn birdie etter birdie, ble det en dag på det jevne for nordmannen.
Det ga han til slutt en delt 20. plass.

– Potensialet hans er skyhøyt

Selv om Reitan kanskje kommer til å sitte igjen med en skuffende følelse umiddelbart, tror Eurosport-ekspert Marius Thorp at 23-åringen vil se lysere på det når han har fått lagt dagen bak seg og evaluert turneringen.
– Potensialet hans er skyhøyt. Han gjør massevis av birdies. Den er erfaringen du får av å gå ut i den siste gruppen i Europa Tour, er kjempeviktig læring. Du får kjenne på nervene, følelsen av å gå ut sist og kjempe om seieren. Dessverre fikk han en dårlig start, sier Thorp.

Tung start

Bogey på hull nummer to og tre ga nemlig Reitan en tidlig kalddusj og et brutalt fall på en resultatliste der det var tett som hagl.
Under gode forhold ble det bare én birdie for nordmannen i løpet av de ni første hullene.
På dette tidspunktet lå han på en 25. plass, der samtlige over han på resultatlista sto til par eller bedre.
– Så snur han runden og gjør tre birdies. Han får en mulighet til å avslutte godt og komme innenfor topp ti, men makter ikke helt å avslutte med stil, sier Thorp.

Endte på par

Birdier på hull nummer 10 og 11 sendte han nemlig opp på en foreløpig 14. plass, seks slag bak lederen.
Så ble det imidlertid en ny bogey på hull 14, etterfulgt av fire par.
Til slutt endte han dagen på par, totalt 14 slag under par.
– Det er ikke hans beste prestasjon resultatmessig, men han har jobbet hardt med sving og spill. Jeg tror det kjennes deilig å få en slik bekreftelse på at du er på god vei og gjør mye riktig. Så handler det om stabilisere det og bli så solid at du unngår de bogyene når du har momentum, sier Thorp.
– Dette er veldig oppløftende. Jeg tror det vil gi ham masse motivasjon, avslutter Eurosports ekspert.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame