Vi har alle gått den golfrunden der absolutt ingenting stemmer.
Man går fra hull til hull og tenker «dette må være en spøk». Solen skinner og skjorten er nypresset, men alle utslagene går skeivt. Innspillene spretter ikke slik man ønsker og putteren er kaldere enn vinternatt i Sibir.
Når man endelig kommer hjem, får stuet golfbagen langt bort, bakerst i boden og tenker: «Jeg skal aldri røre en golfkølle igjen».
Golf
LIV Golfs frontkjemper trekker seg fra søksmål: – De gjemmer seg
14 TIMER SIDEN
Nøyaktig en slik dag må amerikaneren Clifton McDonald ha hatt på Silver Lakes i Glencoe, Alabama tidligere denne uken.
Den eneste forskjellen på deg og McDonald, er at da du gikk marerittrunden, var det sannsynligvis med venner i godt lag – ikke når du skulle forsøke å kvalifisere deg for en av verdens mest prestisjefylte golfturneringer.
Tirsdag var McDonald, sammen med en god porsjon andre golfspillere, på plass i Alabama for å forsøke å kvalifisere seg for US Open, som går av stabelen i sommer.
Mannen fra Mississippi har blitt en snakkis etter at han dro til med vanvittig 127-runde da det gjaldt som mest.
Allerede på de første 9 hullene hadde han, med sine 68 slag, nesten brukt like mange som enklete av konkurrentene hadde brukt på hele banen. Da hadde han blant annet notert hele 14 slag på et par fem-hull.
Likevel bestemte han seg for å fullføre runden, og signerte samvittighetsfullt sitt scorekort da dagen endelig var over.
Alabamas golfforbund omtaler runden som «uten tvil den høyeste scoren de noen gang har hatt i en kvalifisering».
– Han var utrolig hyggelig, men du kunne bare se at her hadde han tatt seg vann langt over hodet, sa turneringsdirektør Andy Priest til BBC.
Golfproffen Lee McCoy, som gikk i flighten bak McDonald, tok etter runden til Twitter for å dele historien om sin ulykksalige konkurrent.
– Dette er kortet til han som spilte foran meg. 68 slag på de første 9, men bestemte seg likevel for å fullføre. Gi aldri opp, skrev 23-åringen.
Også i sosiale medier har folk tatt til orde for å hylle McDonalds imponerende standhaftighet.
– Det finnes fremdeles håp for meg, skrev en Twitter-bruker.
– Tøft for McDonald når du forsøker å kvalifisere deg og får så mye oppmerksomhet. Samle deg og prøv igjen. Opp med hodet, Clifton, skrev en annen.
– Hjelpe meg. Respekt for å ha fullført runden, skrev en.
Om McDonald bestemmer seg for å vende tilbake til en ny kvalifisering i fremtiden, har han i hvert fall mer enn nok muligheter.
Alle profesjonelle golfspillere, eller spillere med godkjent handicap på under 1,4, har mulighet til å melde seg på en av de 114 lokale kvalifiseringsrundene rundt om i USA og Canada. Om man lykkes der, går man videre til en ny avgjørende turnering for å ha få muligheten til å spille med de aller største golfstjernene i verden.
Om man heller vil nøye seg med å følge golf fra sofakroken, går PGA Players Championship i disse dager på Eurosport Player og Eurosport 1.
Golf
USA fortsatte dominansen i Presidents Cup – tok sin niende strake seier
25/09/2022 KLOKKEN 21:40
Golf
Golfforbund bryter med stjernespilleren: – Kan ikke lenger være et forbilde
22/09/2022 KLOKKEN 15:13