– Jeg har brukt mye tid på golf når jeg ikke har trent. Jeg har blitt bitt av basillen, kan du si. Golfen har betydd mye for meg den siste tiden, sier Klæbo til NTB.
Da Norge stengte ned i mars i fjor, flyktet mange til golfbanene når det ble mulig. En av dem var langrennsesset Klæbo.
Golf
Her er Hovland på bagasjejakt – må spille med nytt utstyr
12 TIMER SIDEN
– Jeg har spilt en god del runder. Golf er fryktelig artig, det er gøy å konkurrere mot både kompiser og meg selv. Jeg må passe på at det ikke tar for mye tid, sier han og ler.
Klæbo tror han kan ta med seg en god del fra golfen over til langrenn.
– Man jobber jo mye mot seg selv, både i golf og i langrenn. Det er en del like ting, men jeg liker golf mest på grunn av den sosiale biten.

Ser mye golf

Klæbo forteller at han også ser mye golf på TV. PGA-turneringene varer som oftest fra torsdager til søndager.
– Når du blir bitt av en basill, blir du automatisk interessert i det. På torsdager sveiper jeg innom og sjekker hvordan det ligger an, og på lørdag og søndag pleier jeg å se på.
– Hva synes du om det Viktor Hovland har gjort de siste årene?
– Det er jo helt fantastisk, det Viktor har gjort. Det er veldig motiverende og inspirerende å se ham spille, se at han får det til. Man blir stolt over å være norsk når man ser hvordan han presterer, sier han og fortsetter:
– De som har prøvd golf, vet hvor vanskelig det er. Og det han gjør … Når han er i verdenstoppen, og å være så stabil som han er, så er det fantastisk imponerende. Det er bare å ta av seg hatten.

Glad for golffeber

Det er som musikk i Viktor Hovlands ører når han hører at mange har tatt til golfbanen det siste året.
– Det er gøy at det er golffeber i Norge. Jeg tror koronaviruset også har hjulpet, sier Hovland beskjedent på spørsmål om han tror han selv er årsaken til at så mange har blitt hekta på golf den siste tiden og bruker mange timer på golfbaner.
– Jeg får stadig meldinger fra folk som aldri har tatt i en golfkølle, som nå spiller og storkoser seg med golf. Det er veldig kult å høre.
Hovland spiller ikke denne helgens PGA-turnering i Sør-Carolina, men er en av favorittene under US Open neste helg.
(©NTB)
Golf
Golfprofil i strupen på LIV-utbryterne: – Mange av dem er hyklere og løgnere
I GÅR PÅ 07:12
Golf
Hovland bekrefter: Står uten golfkøller før storturnering
I GÅR PÅ 18:24