• Se alt fra RBC Heritage på GOLFTV fra 12.45 hver dag. Hovedsendingen på Eurosport Norge ser du fra 21.00!
På åpningsdagen av RBC Heritage imponerte Hovland og endte på -6, det holder til foreløpig 3.plass. 22-åringen er kun ett slag bak lederduoen Ian Poulter og Mark Hubbard. 23. februar ble unggutten den første nordmannen til å vinne en PGA-turnering, og nå har Eurosports golfeksperter troen på mer storspill fra Hovland.
– Hovland er kapabel til å vinne turneringen, han har vunnet en PGA-turnering før. Det er viktig at han nå tar vare på godfølelsen og bygger videre på den. Starten har vært fantastisk og har gitt selvtillit, forklarer Marius Thorp til Eurosport.
Golf
Hovland fikk eksklusiv invitasjon av Tiger Woods - slik avslutter han 2021
18/10/2021 PÅ 18:37
– Hovland kunne ikke drømt om bedre start, det var helt nydelig. Jeg nevnte i forrige uke at denne banen passer han bra. Men at det skulle bli så klaff hadde jeg ikke trodd. Å ha han oppe fra den første dagen er helt fantastisk, sier Henrik Bjørnstad til Eurosport.
Selv var hovedpersonen godt fornøyd med åpningsdagen:
– Jeg drivet solid i dag, og fikk mange korte jernslag inn til greenene, noe som denne banen legger opp til. Mange av disse slo jeg veldig bra, og jeg satt veldig mange 5-6-meters putter gjennom dagen. Det fløt veldig bra, sa Hovland til Eurosport etter runden.
Se intervjuet med Hovland etter åpningsrunden her (saken fortsetter under):

Hovland: – Har jobbet mye med det som gikk galt sist

– Det skjer ikke ofte

Hovland startet torsdagen på back nine og på det som da blir 9. og siste hullet dro 22-åringen noe helt spektakulært opp fra lomma. Fra 95 feet, nesten 30 meter, chippet Hovland ballen rett i koppen på sitt andre slag og avsluttet med en imponerende eagle.
– En pitcher fra 30-35 meter skjer ikke ofte. Det er en fantastisk avslutning som gir en motivasjonsboost videre i turneringen, forklarer Thorp.
– Det er sånne ting han trenger, at ting kommer litt fra intet. Han får marginene på sin side og det har han ikke alltid hatt. Selv om han vant i Puerto Rico og det fløt bra der, sier Bjørnstad.
Hovland startet også strålende i North Carolina med tre birdies på de seks første hullene, men måtte tåle to strake bogeys på hull 16 og 17. Men 22-åringen hentet seg inn igjen og leverte tre strake birdies på hull 1, 2 og 3. Deretter fulgte fem par, før den spektakulære avslutningen.
– Jeg gjorde et par feil på slutten av de første ni, men klarte å avslutte med stil, smilte Hovland etter runden.
Les også: Knallstart av Hovland i South Carolina

– Forventer en ny god runde

Før andre runde begynner i North Carolina har Hovland alle muligheter for å kunne styrke sin posisjon på ledertavlen. At Oslo-gutten kan holde tritt med ledende Ian Poulter og Mark Hubbard ser Bjørnstad på som veldig sannsynlig.
– Jeg tror og håper han kan det, at han holder seg der helt til søndag og sette inn støtet da. Han er så stabil hver uke og presis på utslag og innspill. På en bane som denne hvor presisjon er viktigere enn lengde, så har han et fortrinn i forhold til mange andre. Jeg forventer og håper på en god runde i dag, men skal mye til for at den blir like bra som gårsdagen.
  • Se alt fra RBC Heritage på GOLFTV fra 12.45 hver dag. Hovedsendingen på Eurosport Norge ser du fra 21.00!
The CJ Cup
Hovland med flott avslutning i Las Vegas
17/10/2021 PÅ 22:06
The CJ Cup
Hovland med birdie-tørke – endte dagen to slag under par
16/10/2021 PÅ 23:39