Søndag, på selveste nasjonaldagen, er det endelig klart for TV-sendt golf igjen.
TaylorMade, et av de mest kjente merkene innenfor golfsporten, arrangerer sammen med UnitedHealth Group en veldedighetsturnering til støtte for de som jobber for å bekjempe koronapandemien.
  • Se TaylorMade Driving Relief med Rory McIlroy, Rickie Fowler, Dustin Johnson og Matthew Wolff på Eurosport Norge, Dplay og GOLFTV 17. mai fra 20.00!
Ryder Cup
Stjernens tips til Hovland før Ryder Cup-debuten
5 TIMER SIDEN
TaylorMade har samlet noen av sine fremste representanter på Seminole Golf Club i Florida:
  • Lag 1: Rory McIlroy (verdensener) og Dustin Johnson (tidligere verdensener)
  • Lag 2: Rickie Fowler (Fem PGA Tour-seire) og Matthew Wolff (Én PGA Tour-seier)
Turneringsformatet er såkalt «team skins», som innebærer at man spiller to og to på lag og bruker scoren til den spilleren som gjør færrest slag per hull.
Les mer om turneringen her!

– Mange spør seg nok hvorfor jeg er med

Wolff, som gikk på Oklahoma State University sammen med Viktor Hovland, får altså muligheten til å vise seg frem med noe av det ypperste golfsirkuset har å by på.
– Jeg ser virkelig frem til å gå utpå der og vise alle at jeg kan konkurrere med de beste. Jeg tror det er en del folk som spør seg hvorfor jeg er med, sa Wolff til Eurosport via en telefonkonferanse torsdag kveld.
For det er liten tvil om at Wolff, som er inne i sin første sesong på PGA Touren, har et stykke opp til de tre andre i feltet hva gjelder meritter.
Men 21-åringen, som i likhet med Viktor Hovland allerede har en PGA Tour-seier i beltet, er sulten på å bevise at han hører hjemme på den største scenen.
– Jeg skal motbevise kritikerne og vise at jeg kan matche nivået til de andre gutta. Det kommer til å bli en en ordentlig morsom erfaring og jeg er glad for å være en del av det.
Wolff fikk invitasjonen da han er en av spillerne som sponses av TaylorMade. Viktor Hovland er en del av PING sitt team, og hadde dermed ikke mulighet til å bli invitert.
– Da TaylorMade uttrykkte at de ønsket å ha meg med ble jeg naturligvis gira. Det viktigste er pengene vi gir tilbake til de som jobber for å holde oss friske. Vi ønsker naturligvis å komme tilbake til det normale, men det er virkelig en ære å spille med Rickie mot Justin og Rory.

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

Millioner av dollar på spill

Turneringsformatet er såkalt «team skins», som innebærer at man spiller to og to på lag og bruker scoren til den spilleren som gjør færrest slag per hull.
Spillerne må følge svært strenge sikkerhetsprotokoller, inkludert monitorering, sosial distansering og hygienetiltak. I tillegg må spillerne bære sine egne golfbager, da det ikke er tillatt med caddier.
Det er totalt 2,5 millioner dollar som skal deles ut i løpet av de 18 hullene som skal spilles. Hvert lag begynner konkurransen med 500 000 dollar, og summen av de resterende 2 millioner dollarene vil bli spilt om.
  • Hull 1-6 er verdt 50 000 dollar
  • Hull 7-16 er verdt 100 000 dollar
  • Hull 17 er verdt 200 000 dollar
  • Hull 18 er verdt 500 000 dollar
I tillegg kommer bonuser på 25 000 dollar per birdie, og 50 000 per eagle.
Skulle det stå likt etter 18 hull, vil det bli omspill på hull 17 fra forkortet distanse.

Her råder det fullstendige kaos på golf-banen: – Det sykeste jeg har opplevd

Golf
Harry Potter-skuespiller kollapset på Ryder-banen
5 TIMER SIDEN
Ryder Cup
Dette blir Hovlands partner i Ryder Cup-åpningen
13 TIMER SIDEN