24-åringen startet dagen med å ligge sju slag under par, men skulle levere sin beste runde denne uken lørdag kveld.
Nordmannen fikk en kjempestart på den tredje runden. Etter å ha startet med par på åpningshullet, leverte nordmannen en birdie på det andre.
Den gode starten fortsatte gjennom de første ni hullene. Halvveis på den tredje runden var Hovland tre under par for dagen.
Golf
Han kan bli Hovlands Ryder Cup-kaptein: – Hadde elsket å få muligheten
2 TIMER SIDEN


To bogeys etterfulgt av eagle


Nordmannen fikk også en god start på lørdagens siste ni. På det tiende hullet fikk 24-åringen nok en birdie, men på det påfølgende par 5-hullet kom dagens første bogey. Hovland havnet i bunkeren ved green og slo litt for mye sand ved innspillet. Langputtforsøket på par var godt, men ballen snek seg på utsiden av hullet.
– En liten «momentum killer» er den bogeyen. Bortsett fra det synes jeg han har spilt veldig, veldig fint, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp etter det ellevet hullet.
Bogeyen ble fulgt av en ny på det 12. hullet, før nordmannen fortsatte med par.
På det 14. skulle 24-åringen derimot snu den negative trenden. Viktor Hovland vartet opp med ukens andre eagle og var tilbake på -12 før de siste fire hullene.
Se eagleputten til Hovland her:

Hovland med eagle på Bahamas

Amerikansk dominans

Hovland avsluttet med fire strake par og gikk fem under par på den tredje runden. Totalt er nordmannen 12 under par etter 67-runden lørdag kveld.
– Herlig runde! utbrøt Discoverys golfkommentator Henrik Bjørnstad etter at Hovland sikret par på det siste hullet med en vanskelig putt.
Med 67-runden til Hovland, har nordmannen spilt seg opp fem plasser i løpet av lørdagen. Etter at flere sviktet på de siste hullene, er Hovland oppe på en delt 3. plass før den siste runden. Han deler plasseringen med den amerikanske kvartetten Patrick Reed, Daniel Berger, Sam Burns og Tony Finau. De jakter Brooks Koepka, som er slaget under Hovland og co.
Collin Morikawa troner alene på topp med 18 under par. Amerikaneren leverte en 64-runde, noe som var nest best lørdag. Landsmann Harris English vartet opp med en runde ni under par, men er nede på en 11. plass sammenlagt.
På Bahamas er nordmannen én av kun 20 spillere som har fått invitasjon av selveste Tiger Woods, som selv står bak turneringen Hero World Challenge.
Turneringen avsluttes søndag kveld.
Abu Dhabi HSBC Championship
Forbannet Hovland etter mental svikt på det siste hullet: – Fortsatt helt med
EN DAG SIDEN
Slync.io Dubai Desert Classic
Koronasmitte i Team Hovland – landsmann kan bli løsningen
I GÅR PÅ 16:36