• Se Sentry Tournament of Champions på GOLFTV fra 6. - 9. januar
Viktor Hovland gikk til slutt av med seieren i Hero World Challenge på Bahamas tidligere i vinter, men på tampen av den siste runden skjedde det noe som fikk norske golffans til å nærmest sette kaffen i halsen.
Etter hull 17 viste nemlig TV-produsentene bilder av Hovland som børstet vekk sand foran ballen. Spørsmålet var hvor sanden og ballen lå eksakt.
Slync.io Dubai Desert Classic
Dette sa Viktor Hovland etter fredagens runde
10 TIMER SIDEN
– Jeg hadde null energi igjen. Jeg var mentalt fritert. Jeg gjorde en bogey på slutten og var lettet over at turneringen var ferdig, gjenforteller Hovland i podkasten FORE!.
– Så fikk jo beskjed om at jeg kom til å få noen spørsmål om et mulig regelbrudd. Jeg tenkte jo: «Hva faen snakker du om nå?».
Se bildene av episoden her.

Får hjertet i halsen av disse bildene: – Jeg orker ikke det her

– Han backet meg

Da bildene rullet over skjermen, fryktet Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad det verste. Ved straffeslag risikerte Hovland å bli sendt ut i et omspill om seieren.
– Hva er det som skjer nå da? Det de driver med nå, trenger vi i hvert fall ikke. Det er et spørsmål om han har børstet vekk sand. Hvis sanden er på fore green, ikke på green, er det straffeslag. Jeg orker ikke det her hvis det skal bli straffeslag i tillegg, sa en fortvilet Bjørnstad da bildene av sandbørstingen rullet over skjermen.
Hovland måtte derfor forklare seg overfor en dommer, og det var i den anledning at nordmannen fikk støtte av den amerikanske golfstjernen Patrick Reed.
– Vi kommer nok tilbake til Reed i denne praten, men jeg må faktisk gi han kred. Han var kjapp med å si at at: «Han var good der. Ballen var så vidt ikke på green. Han fjernet sand fra green, det var det ingen tvil om». Han backet meg ganske bra der, sier Hovland.

Den lange ventetiden

Nevnte Reed har vært i sentrum av en rekke kontroverser på golfbanen. Amerikaneren satte også sinnene i kok under avslutningen på Bahamas.
På det avgjørende sistehullet ble nemlig Hovland tvunget til å vente lenge på Reed etter at amerikaneren havnet i roughen og forhørte seg rundt mulighetene for en drop.
Frykten var derfor at ventetiden skulle påvirke Hovlands slag, i verste fall fremprovosere et skandalehull hvis nervene tok et skikkelig tak. Discovery-ekspert Marius Thorp mener det hadde vært ryddig av Reed å be caddien sin fortelle Hovland at han kunne slå først, slik at nordmannen hadde sluppet å vente.
– Jeg ser den. Jeg var ikke irritert på ham, det var mest irriterende at jeg måtte vente på å slå. Det var ikke sånn at han tenkte på å snike seg til ett eller annet. Han er en konkurransemann. Det var et vanskelig slag. Han var i buskene, skulle slå over vann og til en av de smaleste greenene vi noensinne har sett. Han lå jo greit til (på resultatlisten), så det hadde litt å si for han, sier Hovland.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland varter opp med spinnvill eagle: – Makan!

– Mange er for stolte

Ventingen så ut til å påvirke Hovland noe, for innspillet var ikke særlig godt. Til slutt endte han opp med en bogey. Det var heldigvis nok til å vinne turneringen.
Hovland gir også Reed ros for hva amerikaneren gjorde i minuttene etter.
– Da vi leverte scorekortene, sa han at: «Det slaget på hull 16 var gode greier». Han har mye rart ved seg, men det han sa der, det er noe mange av de andre gutta er litt for stolte til å si. Han skal ha litt kred der også, sier Hovland.
Neste turnering på planen for nordmannen er Sentry Tournament of Champions på Hawaii fra 6. til 9. januar.
  • Se Sentry Tournament of Champions på GOLFTV fra 6-9 januar
Så du denne?

Derfor var triumfen «veldig spesiell» for Hovland

Slync.io Dubai Desert Classic
Hovland på skuddhold i Dubai: – Alle muligheter i helgen
17 TIMER SIDEN
Slync.io Dubai Desert Classic
Hovland om egen milepæl: – Det er ganske vilt
I GÅR PÅ 20:11