Med seieren i Mayakoba har Viktor Hovland vunnet fire ganger på PGA- og Europatouren siden han ble proff for drøyt to år siden.
Bare det i seg selv er en vanvittig prestasjon – spesielt med tanke på at korona satte en stopper for flere måneder av fjorårssesongen.
Golf
Hovland leder, men har mer å gå på: – Fortsatt ikke helt komfortabel
18 TIMER SIDEN
Går man imidlertid litt mer i dybden, og ser på tallene Hovland har levert jevnt over i sin hittil korte proffkarriere, er det enda større grunn til å bli imponert.
Twitter-guruen «Nosferatu», som leverer stats og tall for golfinteresserte verden over, kom med denne meldingen etter Hovlands triumf i Mexico:
I 55 av de 61 turneringene Hovland har stilt opp i siden han ble proff, har nordmannen altså tjent poeng på verdensrankingen.
Det tilsvarer en prosentandel på 90,2 - to prosent høyere enn hva Tiger Woods hadde på samme stadie i sin karriere!
– Det setter jo hans første to år på touren i et sinnsykt perspektiv, en helt vanvittig statistikk!, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
– Det er et enormt bilde på hans stabilitet og at hans laveste nivå er så høyt. De «dårlige» ukene for Viktor gir han fortsatt et resultat, mens vi jo forrige uke så hva som skjer når alt klaffer, fortsetter Thorp.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland etter triumfen: – Nesten mer en lettelse

Hovland topper statistikken over alle spillere i verden siden systemet med verdensrankingpoeng ble innført. 24-åringens gode venn Collin Morikawa er nummer tre på listen med 84,2%.
– Om du er bedre enn Tiger, uansett stats, så vet du at du er på rett vei!, sier Thorp.
Hovlands neste mulighet til å forbedre statistikken ytterligere kommer på Europatourfinalen i Dubai 18-21 november. Deretter avslutter han golfåret 2021 med Tiger Woods’ egne turnering, Hero World Challenge, i Bahamas 2-5 desember.
Sett denne?

Her kan Hovland endelig feire seieren

Hero World Challenge
Hovland leder alene: – På en eller annen måte så endte jeg to under i dag
19 TIMER SIDEN
Golf
Så nærme er Hovland nok en eagle – gjør sin tredje strake birdie
19 TIMER SIDEN