• Følg The Players Championship søndag fra 13.15 på discovery+
Hovlands flight skulle egentlig ut seks minutter over midnatt norsk tid. Men forsinkelser på gresset utsatte starten ytterligere. Mørket senket seg raskt over TPC Sawgrass og like etter at Hovland hadde slått ut gikk hornet. Dermed ble det kun ett slag.
Men selv med kun ett slag ble det dramatikk. Hovlands drive landet ute i roughen, og de som sto nærmest mente den ikke spratt, men gikk rett ned i jorda. Da skal Hovland egentlig få en fri dropp. Men det skal en dommer ha sagt nei til.
Golf
PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren
8 TIMER SIDEN
Discoverys golfekspert Marius Thorp fulgte Hovlands flight da situasjonen oppsto, og mener det bør omgjøres.
– Jeg gikk bort og så at den satt dypt i bakken. Så spurte jeg de frivillige som sa at den ballen ikke spratt. Da skal han få fritak. Men så har Viktor spurt en dommer som sa nei. Etter min mening bør Viktor prøve å få en «Second opinion» i morgen. Han er ikke i nærheten av å få den på green der den ligger nå. Den er godt nede i jorda, var rapporten fra Thorp.
– Jeg blir veldig overrasket om han ikke får fritak fra den. I beste fall får han den kanskje 50-70 meter framover. Jeg ville kontaktet en dommer i morgen, meldte golfeksperten fra mørket i Florida.
Etter runden bekreftet Holvand til Discovery at avgjørelsen er omgjort, og at han får fri dropp søndag.

Frustrert

Hovland ligger fortsatt på -1 totalt etter nok en dag uten score.
Etter torsdagens runde var det en frustrert Viktor Hovland som fikk dårlig betalt til tross for en rekke gode utslag og innspill.
– Det har vært en lang dag. Jeg var litt utmattet mentalt på slutten, dessverre. Jeg spiller veldig bra golf. Jeg gir bort en hel del slag og er likevel fire under par på et tidspunkt. Det er litt dårlig flyt at den legger seg i skråningen på hull 6. Men at jeg går av med dobbel bogey der er helt krise. På siste hullet er det rett og slett dårlig fokus. Det er sykt frustrerende, for det kunne lett ha vært en runde på 5-6 under par, sa Hovland etter torsdagens runde.
Fredag skulle nordmannen revansjere seg, men det satte været i Florida en stopper for. Hovland kom aldri på banen fredag. Dermed har han spilt full runde torsdag, ingen ting fredag og ett hull lørdag.
Søndag skal spillet starte 13.15 norsk tid.
Turneringen vil avsluttes på en mandag for første gang siden 2005.
Se hva Hovlands caddie sa om været lørdag:

Hovland-caddie om værkaoset: – Kom heldig ut av det

Golf
Åpner for deltagere fra omstridt tour
22/06/2022 PÅ 09:33
Golf
«Back to basics» for Hovland: – Passer bra å få ting på avstand nå
18/06/2022 PÅ 17:21