Selv om Viktor Hovland i fjor leverte en godkjent individuell prestasjon i Ryder Cup-debuten for Europa, endte det totalt sett med et sviende nederlag for USA på Whistling Straits i Wisconsin.
– Det var helt vilt, selv om vi ble klaska rundt den uka. Alle gutta på laget, visekapteiner... det er jo legender i europeisk golf, det er jo folk jeg har sett på fra torsdag til søndag i oppveksten. Det å komme på lag med de var utrolig kult, sa Hovland til Discovery etter turneringen.
PGA Championship
Golfstjerne fikk ublidt møte med rivalens ball
8 TIMER SIDEN
Det europeiske laget har lenge vært kjent for en unik lagfølelse, noe Hovland fikk oppleve på nært hold.
– Man får jo mye tettere bånd med en gang. Man ser på hverandre som lagkamerater... hver gang vi spiller med hverandre, selv i en slagturnering, så er det, istedenfor en handshake, "gi meg en klem, a". Det er minner for livet, smiler Hovland.

Svenske skal gjenreise æren

Når turneringen returnerer til europeisk jord i september neste år, er det en svenske som har fått ansvaret med å ta tilbake trofeet for Hovland og co.
Henrik Stenson kan se tilbake på en eventyrlig karriere på golfbanen, som inkluderer seire i FedExCupen og Race To Dubai i samme år (2013), The Open (2016)og The Players (2009). Mange så på det som naturlig at 46-åringen nylig ble valgt som kaptein for det europeiske laget.
– Jeg er utrolig stolt, det er et mektig og ærefylt oppdrag. Det blir i første omgang viktig å sette en langsiktig plan sammen med mitt team. Så er det jo visse ting som må stakes ut, som for eksempel kvalifiseringsprosesser og når vi skal dra til Roma for å se på forholdene, sier Stenson til Discovery.
Svensken, som fortsatt er aktiv på både PGA-touren og Europatouren (nå DP World Tour), erkjenner at det kan bli utfordrende å kombinere rollene som spiller og kaptein i tiden som kommer.
– Jeg ønsker naturligvis også å fokusere på mitt eget spill, men når det nærmer seg september 2023 blir nok mye av fokuset lagt på kapteinsoppgaven. Det er bare sånn det er. Men jeg håper at jeg klarer å balansere rollene på en god og sunn måte, sier Stenson.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Skal følge Hovland-slaget, så dukker alligatoren opp

Hovland får nøkkelrolle

At vi skal få se Viktor Hovland pegge opp i Roma tas nesten for gitt. På spørsmål om han ser for seg Hovland som en nøkkelspiller i Roma, svarer Stenson følgende:
– Han er en spiller jeg regner med kommer til å ta på seg en nøkkelrolle i laget. Viktor er en av de sterkeste spillerne vi har. Det har vært utrolig kult å følge hans fremgang, både de siste årene og spesielt det siste halvåret med tre fine seire.
– Og på lengre sikt, hvordan ser du rollen hans utvikle seg?
– Det er jo klart, jo flere Ryder Cups man spiller, jo eldre man blir, jo mer faller man kanskje inn en rolle som en mentor for de yngre. Han er jo ikke riktig der aldersmessig enda, men han er likevel utrolig viktig for at vi skal kunne ta tilbake trofeet neste september. Jeg håper på en Viktor i fin form, smiler Stenson.

– Det blir helt sykt

På spørsmål om hvordan han ser på sin Ryder Cup-debut på europeisk jord neste år, sier Hovland til Discovery:
– Det blir sykt. Jeg tror åpningsseremonien kommer til å bli... jeg hørte bare rykter om det, at den kommer til å være i Colosseum. Det er ganske sykt.
– Det blir gladiatoren Hovland ut der?
– Ha ha, han blir drept fort... Nei, det blir helt sykt.
Ryder Cup 2023 spilles fra 29. september til 1. oktober på Marco Simone Golf and Country Club utenfor Roma. Du kan her lese hvordan turneringen fungerer.
PGA Championship
Hovland-kopi i andre runde – fortsatt på par
19 TIMER SIDEN
PGA Championship
Godkjent åpning av Viktor Hovland – på par etter første dag
I GÅR PÅ 18:08