• Følg Viktor Hovland i Hero World Challenge på GOLFTV fra torsdag
– Det har ikke så veldig mye å si for meg. Jeg spiller med en driver som er kortere enn 46 tommer, som kommer til å være maksimum lengde. For å være helt ærlig så skjønner jeg ikke tankegangen bak det, sier Viktor Hovland til Discovery.
Den nye regelendringen, som er blitt heftig diskutert de siste månedene, trer i kraft ved nyttår.
Golf
Ser tilbake på Hovlands store blunder: – Folk var jævlig forbanna på oss
14/01/2022 PÅ 06:03
Bare et fåtall spillere blir rammet. Bryson DeChambeau er blant dem som har eksperimentert med en driver på 48 tommer, mens veteranen Phil Mickelson brukte en 47,9 tommer lang drive da han ble tidenes eldste spiller til å vinne en major i sommer.
Sistnevnte har reagert kraftig.
Saken fortsetter under videoen.

Kommentatorene brast i gråt da Hovland avgjorde på siste hull

– Dette er patetisk

Det er The R&A og United States Golf Association (USGA) som har ansvaret for reglene i golfen. Tidligere i år vedtok de at arrangører av golfturneringer (for amatører og profesjonelle spillere) selv skal kunne bestemme om de ville ha en maksimumlengde på golfkøller på 46 tommer.
– Dette er patetisk. For det første så oppfordrer det til en mer voldelig sving (i sammenheng med skader, jou.anm.). Det gir ikke muligheten til en lengre bue for å skape fart, og i løpet av vår første golf-boom på 40 år, fortsetter amatørene som styrer sporten å prøve å gjøre golfen mindre morsom, skrev Mickelson på Twitter den gang.
I august varslet PGA at de kom til å ta i bruk regelen.
– Jeg er ekstremt skuffet over å ha funnet ut gjennom media at PGA-touren har innført USGA-regelen. Jeg vet ikke om noen spillere som har fått delt sin mening eller blitt representert i dette spørsmålet. Jeg vet imidlertid at mange lurer på om det finnes en bedre måte, fulgte Mickelson opp.

Slår lengre og lengre

Tendensen i golfen er at det slås lengre og lengre, viser tall fra PGA. Regelendringen er derfor et virkemiddel som skal bremse den utviklingen.
Det er imidlertid en grunn til at de færreste bruker såpass lange drivere, de er rett og slett for vanskelige å kontrollere.
DeChambeau, som slo lengst i PGA-sirkuset i 2021-sesongen med et snitt på 323,7 yards, prøvde uten særlig hell.
Da kraftkaren ble spurt om den mulige regelendringen i februar 2021, tok han det faktisk som et kompliment.
  • Følg Viktor Hovland i Hero World Challenge på GOLFTV fra torsdag
Saken fortsetter under videoen.

Slik reagerte Hovland på Eurosport-kommentatorenes tårer

– Trenger ikke å finne opp kruttet

Så er jo selvfølelig spørsmålet hva som kan skje over tid. Hovland, som er blant dem som tjener mest fra tee i PGA-sirkuset, tror det vil ha lite innvirkning.
– Det er mulig at de prøver å beskytte seg for noe som kan skje 30 år i fremtiden, hvis du får golfspillere som ser ut som basketballspillere, og som slår ballen langt med drivere på 48 tommer. Jeg tror ikke det har så veldig mye å si for det vi driver med i dag i hvert fall, sier Hovland.
Discovery-ekspert Marius Thorp mener det å legge begrensinger for køllelengde ikke er der man burde begynne når man ser på golfens fremtid. Han tror at de fleste PGA-proffene er enige med ham om det.
– Golfen er i en veldig god posisjon. Man trenger ikke å finne opp kruttet. Se heller på hvordan man kan gjøre golfen mer attraktiv for TV og publikum. Kanskje man kan hente noe på måten man arrangerer turneringer på? spør Thorp.
– Se gjerne på nye konsepter. Trenger man å spille fire runder i alle turneringer? Kanskje man burde ha mixed-turneringer eller flere parturneringer? Jeg tror det er viktigere å se det på den måten. Golfen er i en veldig god posisjon, ettersom det allerede er et bra produkt. Se hvordan man kan utvikle sporten, fremfor å sette begrensninger, mener eksperten.
  • Følg Viktor Hovland i Hero World Challenge på GOLFTV fra torsdag
Golf
Hovland blir med i Netflix-serie: – Konseptet fascinerer meg
12/01/2022 PÅ 17:59
Golf
Hovland med ny karrierebeste på verdensrankingen
10/01/2022 PÅ 09:11