Viktor Hovland, som nå er ranket som den 15. beste golfspilleren i verden, reiste rundt 13 000 kilometer fra Mexico til Dubai for å delta i den første runden i EuropaTouren.
Der spilte han seg til en delt 17. plass.
Den lange reisen så ikke ut til å prege nordmannen, som åpnet med par på de seks første hullene og dermed fikk en meget solid start.
Golf
Hovland fornøyd med fredagen:– Solid og bra dag
8 TIMER SIDEN

– Nydelig

En av årsakene til at Hovland ønsker å spille i Dubai er at han er avhengig av fire deltakelser på EuropaTouren for å være aktuell for Ryder Cup.
Og etter seieren i Mayakoba er det liten tvil om at 23-åringen er i form. Derfor var det kanskje ikke så rart at det ble birdie på hull syv.
– Dagens første birdie kommer på det syvende hullet. Nydelig, sa Eurosports golfekspert Marius Torp om Viktor Hovland.
Deretter ble det par på de to neste hullene, og Hovland var i rute til å spille en runde uten bogeys for andre gang denne sesongen.
Det gjorde han også etter at han hadde spilt både hull 10 og 11, men på det tolvte hullet kom rundens første bogey.
– Det blir bogey på hull 12, desverre. Det er et av banens tøffeste hull, så det er ingen krise. Han har fortsatt mulighet til en god avslutning, sa Torp.

Dagens andre bogey

Allerede på hull 14 slo Hovland tilbake med dagens andre birdie. Dermed lå han på en foreløpig 16. plass med en under par.
Det så ut til at nordmannen ville falle litt på resultatlisten da han fikk dagens andre bogey på det nest siste hullet, men så vartet Hovland opp med sin tredje birdie
på det 18. og siste hullet.
– Absolutt godkjent start fra Viktor. Han har tatt godt vare på hullene på par 5, det er viktig. Så vet vi at Viktor nok vil føle at han har masse mer inne, sa Torp.
Hovland endte runden en under par og ligger nå på delt 17. plass etter første dag av EuropaTouren. Det er franske Victor Perez som leder med fem slag udner par.
Charles Schwab Challenge
Strålende bogeyfri runde sendte Hovland opp i tetkampen: – Prikkfritt
10 TIMER SIDEN
Charles Schwab Challenge
Sterk avslutning berget Hovland på en «uryddig» åpningsrunde
I GÅR PÅ 22:38