Etter fem topp 6-plasseringer på sine seks siste turneringer var det knyttet store forventninger til Viktor Hovland på første dag av WGC-Workday i Florida, men det så lenge ut til å bli en åpning langt under pari.
Men med tre strake birdies til å avslutte dagen kom Hovland seg inn under par (-1 og 71 slag), nok til en foreløpig 26. plass.
BMW Championship
Skuffende åpningsrunde for Hovland – langt bak teten
6 TIMER SIDEN
Hovland startet dagen med fem strake par før det kom to strake bogeys på hull 6 og 7. 23-åringen stoppet blødningen med par og birdie på 8 og 9, før han etter fem strake par slo utslaget i vannet på hull 15. Det endte med dagens tredje bogey.
Da var det godt at Hovland slo tilbake på best mulig måte med birdies på både hul 16, 17 og 18. Med en runde på -1 er Hovland fem slag bak lederduoen Webb Simpson og Matt Fitzpatrick.
For Kristoffer Ventura så det lenge ut til å bli en plassering helt der oppe etter dag 1. Etter 11 hull var norsk-mexicaneren -4, men to strake bogeys mot slutten av runden sendte ham ned til -2 og en 36. plass.
Likevel er ikke Ventura mer enn tre slag bak 9. plassen, og er i rute til å klare sin første cut siden Houston Open i november. Siden den gang har 24-åringen gått fem turneringer uten å komme seg videre til helgen.

Den store hole in one-duellen: Bjørnstad vs. Thorp

BMW Championship
Skjønner ingenting av stjernens slag: – Det der er snodig
7 TIMER SIDEN
BMW Championship
Hovland-trenden som taler for toppresultat denne uken: – En stor forskjell
18 TIMER SIDEN