Etter fem topp 6-plasseringer på sine seks siste turneringer var det knyttet store forventninger til Viktor Hovland på første dag av WGC-Workday i Florida, men det så lenge ut til å bli en åpning langt under pari.
Men med tre strake birdies til å avslutte dagen kom Hovland seg inn under par (-1 og 71 slag), nok til en foreløpig 26. plass.
Tokyo 2020
Hovland-ordene du aldri får høre: – Han tenker det. Han sier det bare ikke
2 TIMER SIDEN
Hovland startet dagen med fem strake par før det kom to strake bogeys på hull 6 og 7. 23-åringen stoppet blødningen med par og birdie på 8 og 9, før han etter fem strake par slo utslaget i vannet på hull 15. Det endte med dagens tredje bogey.
Da var det godt at Hovland slo tilbake på best mulig måte med birdies på både hul 16, 17 og 18. Med en runde på -1 er Hovland fem slag bak lederduoen Webb Simpson og Matt Fitzpatrick.
For Kristoffer Ventura så det lenge ut til å bli en plassering helt der oppe etter dag 1. Etter 11 hull var norsk-mexicaneren -4, men to strake bogeys mot slutten av runden sendte ham ned til -2 og en 36. plass.
Likevel er ikke Ventura mer enn tre slag bak 9. plassen, og er i rute til å klare sin første cut siden Houston Open i november. Siden den gang har 24-åringen gått fem turneringer uten å komme seg videre til helgen.

Den store hole in one-duellen: Bjørnstad vs. Thorp

Tokyo 2020
Overrasket av spydig kommentar: – Hadde ikke møtt karen før
4 TIMER SIDEN
Tokyo 2020
Hovland om tabben: – Ikke et sjakktrekk
9 TIMER SIDEN