Torsdag skal Viktor Hovland som første nordmann delta i PGA Championship.
Der får 22-åringen meget godt selskap i de to første rundene. For tirsdag kveld offentliggjorde PGA at Hovland spiller sammen med Tommy Fleetwood og Hideki Matsuyama i de to innledende rundene.
Golf
Hovland om den heftige debatten: – Skjønner ikke tankegangen bak
7 TIMER SIDEN
Nyheten kommer etter at Hovland i forrige uke ble plukket ut til å spille sammen med Patrick Reed og Brooks Koepka, to av de aller største stjernene i golfsirkuset.
Fleetwood, som faktisk enda ikke har vunnet på PGA Touren, har fem seire på Europatouren. Engelskmannen har også en 2. plass fra både US Open (2018) og The Open (2019).
Japanske Matsuyama har på sin side fem seire på PGA Touren. I 2017 var 28-åringen ranket som verdenstoer etter å ha blitt nummer to i US Open.
– Hva skal man si? Jeg blir litt målløs. Han havner med de store spillerne hele tiden, det er så utrolig fett, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp, og legger til:
– Han er der han hører hjemme.
– Hva sier dette om Viktor sin standing i golfverdenen nå?
– PGA Touren styrer jo dette alt selv, og plukker ut de mest populære spillerne. Jeg tror de ser verdien av han, både nå og i fremtiden. En skandinavisk stjerne på PGA Touren vil kunne tiltrekke seg enda større oppmerksomhet internasjonalt.
– Så er det jo ikke minst bra for han også. Første gang han er i PGA Championship er det en fordel å gå med to såpass gode og etablerte spillere som har kjempet om major-titler. Det gjør noe med det mentale også - du skjerper deg, for du ønsker jo å være best i gruppa, legger Thorp til.
Hovland slår ut 22:36 norsk tid torsdag.

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Golf
Hovland hyller norske fans i spillerblogg: – Jeg ønsker å takke dem ekstra mye
I GÅR PÅ 15:29
Golf
Hovland om tilliten fra Tiger: – En stor ære
I GÅR PÅ 08:48