Skrevet av Viktor Hovland:
Det føles fantastisk. Jeg følte at spillet mitt var på et bra sted før uka og jeg visste at banen passet meg veldig bra, men det var noen ting som ikke gikk helt min vei i starten av uka. Det var godt å kunne overvinne de problemene.
Danny Lee holdt på med en hastighets-økt rett bak meg på onsdagen før turneringen og han spurte meg om jeg ville slå noen baller med hans quad (Navnet på en monitor som enkelte spillere bruker. journ.anm) Jeg slo noen driver så hardt som jeg kunne før han fortsatte å slå med sin egen driver. Jeg var bare litt nysgjerrig på om han kunne få opp ballhastigheten sin hvis han brukte min driver som var litt lengre.
Golf
Hovland tilbake raskere enn ventet: – Fornuftig
17 TIMER SIDEN
  • Følg Viktor Hovland i Hero World Challenge på GOLFTV fra torsdag kl. 19:00
Resten er historie. Jeg er ikke sikker på hvor den knakk eller hvordan det skjedde, men jeg så opp etter han hadde slått slaget og driveren var i flere biter. Jeg fikk et reserve-hode, men jeg hadde ikke et ekstra skaft. James Hahn var rett foran meg og snill nok til å låne bort en av hans reserve-drivere. Den var litt kortere enn min og den hadde et annerledes skaft. Men helt ærlig så hjalp det meg nesten litt fordi den var kortere. Den går nok rundt 10 yards kortere enn min, men jeg bare følte at jeg kunne slå ballen enda litt lavere og enda litt rettere. Jeg skylder han (James Hahn) en, ettersom han var så sjenerøs og lånte bort reserve-driveren sin. Jeg følte ikke at jeg tapte noen slag til resten av feltet og jeg klarte å slå meg greit rundt banen. Jeg visste at banen passet meg bra, så jeg hadde høye forventninger før turneringen.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Her kan Hovland endelig feire seieren

Såklart så kan det hende at ved å være tittelforsvarer så hadde folk visse forventninger om at jeg ville gjøre det bra. Jeg visste at banen passet meg, derfor var jeg ganske selvsikker før turneringen. Jeg følte at spillet mitt var på et bra sted, men at det skulle ende som det gjorde med å vinne med fire slag, det var kult. Jeg kunne ikke drømt om en bedre uke.
Når jeg kommer inn den flyten hvor jeg treffer på lengdene med innspillene og når jeg svinger bra er det på en måte bare å sikte og slå. Hastigheten på greenene var ikke for høy og greener var ikke så veldig ondulerte. Det betydde at når det var en helling i linja så gikk ballen vanligvis bare en vei. Det gjorde at jeg kunne være enda mer aggressiv med puttene og stole mer på linja.
Denne seieren var litt annerledes. Jeg fikk sove godt hele uka, men på søndag våknet jeg veldig tidlig. Jeg var ganske nervøs og ivrig på å komme i gang. Og å gå ut i de forholdene som det var tidlig på søndag var ikke lett, fordi det blåste ganske heftig på de første ni. Helt ærlig, så spilte jeg ikke bra i det hele tatt på de første ni, men jeg hang greit med og satte mange gode putter. Jeg var veldig glad over hvordan jeg klarte å dra i land den sisterunden uten at jeg spilte min aller beste golf.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Hovland om tilliten fra Tiger: – En stor ære

Jeg puttet nok mye bedre gjennom hele uka i år enn hva jeg gjorde i fjor. Jeg følte at jeg slo ballen veldig, veldig bra i fjor, men nærspillet mitt var ikke på det skarpeste Jeg bommet for mange putter de to første rundene, men i helgen klaffet alt og jeg spilte bra.
Det var også kult å ha norske supportere på plass. De er så patriotiske og at jeg blir heiet på og får så mye støtte til og med i Mexico som er ganske langt fra Norge, det er veldig kult. De var eksemplariske. De viste respekt til de andre spillerne jeg spilte med. De applauderte gode slag og såklart jublet litt ekstra når jeg satte en putt. Det var veldig gøy. Jeg ønsker å takke dem ekstra mye.
  • Følg Viktor Hovland i Hero World Challenge på GOLFTV fra torsdag kl. 19:00
Jeg fortalte ikke meg selv at: «Oi, wow, jeg spiller mitt livs golf nå», men det handlet mest om å sette sammen fire solide runder og gjøre så få feil som mulig, og det føltes bra. Jeg tror nok at jeg helt klart har hatt bedre uker hvor jeg har slått ballen bedre, men å sette sammen en slik uke hvor jeg slo ballen bra og kombinere det med en uke hvor også nærspillet og puttingen var bra, det har jeg ikke gjort tidligere.
Golf
PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren
28/06/2022 PÅ 19:50
Golf
Åpner for deltagere fra omstridt tour
22/06/2022 PÅ 09:33