22-åringen var blant dem som startet sin runde på det 10. hullet, og han greide birdie umiddelbart. Halvveis var han tre slag under par etter nye birdier på 13., 17. og 18. hull, mens det ble bogey på 15. hull.
Siste halvdel av runden ble tyngre. Han måtte tåle bogey på 1., 4. og 6. hull, og dermed var han tilbake på par for dagen. En birdie på 7. hull fikk ham på rett side igjen.
Ryder Cup
Hovland forberedt på buing: – Jeg tåler et slag i trynet
4 MINUTTER SIDEN
Det gjør at Hovland er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Belgieren fikk en fæl start med dobbelbogey på det første hullet og bogey på det neste, men han spilte mesterlig etter det og hadde hele åtte birdier resten av runden.
Pieters er alene i ledelse, mens David Lipsky fra USA er alene på 2. plass. 12 spillere deler tredjeplassen på tre slag under par. Hovland er en av 11 spillere som deler 19. plassen.
Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi.
Lee Westwood, som vant turneringen i Abu Dhabi og innkasserte drøyt 10 millioner kroner, fikk en tung start i Dubai med en 78-runde (seks over par).
(©NTB)
Her gikk det bedre:
Ryder Cup
Slakter stjernens Ryder Cup-utspill: – Helt sjokkerende
5 TIMER SIDEN
Ryder Cup
Hovland ertet av lagkameratene: – De fant noen bilder
19 TIMER SIDEN