Hovland fire slag bak lederen

Publisert 23/01/2020 klokken 19:52 GMT+1

Viktor Hovland åpnet Dubai Desert Classic med en runde ett slag under par i vanskelige spilleforhold. Han er på delt 18. plass etter de første 18 hullene.

Viktor Hovland

22-åringen var blant dem som startet sin runde på det 10. hullet, og han greide birdie umiddelbart. Halvveis var han tre slag under par etter nye birdier på 13., 17. og 18. hull, mens det ble bogey på 15. hull.
Siste halvdel av runden ble tyngre. Han måtte tåle bogey på 1., 4. og 6. hull, og dermed var han tilbake på par for dagen. En birdie på 7. hull fikk ham på rett side igjen.
Det gjør at Hovland er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Belgieren fikk en fæl start med dobbelbogey på det første hullet og bogey på det neste, men han spilte mesterlig etter det og hadde hele åtte birdier resten av runden.
Pieters er alene i ledelse, mens David Lipsky fra USA er alene på 2. plass. 12 spillere deler tredjeplassen på tre slag under par. Hovland er en av 11 spillere som deler 19. plassen.
Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi.
Lee Westwood, som vant turneringen i Abu Dhabi og innkasserte drøyt 10 millioner kroner, fikk en tung start i Dubai med en 78-runde (seks over par).