• Se Viktor Hovland i Travelers Championship på GOLFTV fra 12.45. Få tilgang her!
Det ble klart etter at United States Golf Association (USGA) la ut en pressemelding torsdag kveld norsk tid.
Der står det at de 70 beste på verdensrankingen per 15. mars nå er garantert plass. Hovland lå på det tidspunktet på 57. plass, og er dermed klar for sin første US Open-turnering som proff.
Golf
Hovland med byks på verdensrankingen etter triumfen på Bahamas
I GÅR KLOKKEN 09:48
22-åringen spilte også 2019-utgaven av turneringen på Pebble Beach, i det som ble hans siste turnering som amatør. Det ble en historisk prestasjon av Hovland – en 12. plass og den laveste scoren fra en amatør gjennom tidene.
Dermed er nordmannen klar for enda en storturnering på PGA Touren. Gjennom seieren i Puerto Rico er Hovland også klar for PGA Championship, som spilles i San Fransisco fra 6-9 august. Det er den første gangen en nordmann er med i turneringen.
Dermed fikk Golf-Norge og Hovland servert enda en gladnyhet sent torsdag. For samme kveld leverte 22-åringen en forrykende åpningsrunde i Travelers Championship. Med -7 er Hovland nummer to etter første dag i Connecticut, tre slag bak lederen Mackenzie Hughes.
– Jeg spilte ganske bra ledende opp til det. Jeg fikk en god start, men misset en del greener og det ble ikke så mange birdie-muligheter på de første 11 hullene. Så gjorde jeg en veldig fin birdie på 12, og slo en veldig bra 3 wood inn på hull 13 for eagle. Da var jeg litt i gang og klarte gjøre et par birdies inn, så jeg ligger bra til, sa Hovland til Eurosport etter runden.
22-åringen måtte tåle en lei bogey på hull 17, men slo tilbake på dagens siste hull.
– Etter å ha vært sju under etter 15 slår jeg et elendig slag på hull 17 og ga en tilbake der. Det var ikke helt ideelt, men da var det ekstra deilig å slå tilbake på 18, sa Hovland.
Fredag slår Hovland ut 13.45 norsk tid. Du kan følge turneringen på GOLFTV fra 12.45 – få tilgang her!

Hovland etter knallstarten: – Det fløt veldig bra på siste ni

Hero World Challenge
Avsluttet sesongen på best mulig vis: – Har fortsatt mye å gå på
I GÅR KLOKKEN 08:54
Hero World Challenge
Her avgjør Hovland: – Der kjente jeg tårene trille!
I GÅR KLOKKEN 21:59