Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland leder alene: – På en eller annen måte så endte jeg to under i dag

Joakim Opphus

Oppdatert 02/12/2022 klokken 23:23 GMT+1

Viktor Hovland (25) beholder ledelsen i Hero World Challenge etter dag to av turneringen, men nå som ensom majestet på toppen av leaderboarden.

Hovland leder, men har mer å gå på: – Fortsatt ikke helt komfortabel

Viktor Hovland fulgte opp den gode åpningsrunden i Bahamas med nok en strålende runde to i Hero World Challenge.
Hovland leder turneringen alene på -5 totalt. Han gikk andrerunden to slag under par og har ett slags margin til Xander Schauffele, Scottie Scheffler, CAmeron Young og Collin Morikawa som jager bak nordmannen.
Hovedpersonen mener selv at han har enda mer å gå på.
– Jeg lå ofte i fairway i dag, men det var en litt merkelig dag og. Jeg misset veldig mange putter og jeg har ikke den følelsen at jeg slår ballen veldig bra. Jeg er ikke komfortabel over ballen, men den går rett og jeg gir meg selv muligheter. Det bare føles ikke så bra og på en eller annem måte så endte jeg to under i dag. Så det er jeg jeg fornøyd med, sa Hovland etter runden.
Se hele intervjuet med Hovland i toppen av saken.
Discoverys golfekspert Marius Thorp er imponert av Hovland spill i vanskelige vindforhold.
– Mye bra i dag under utfordrende forhold med mye vind. Synes han spiller god golf og har satt seg selv i en glimrende posisjon foran helgen. Meget solid!
Som på dag én så var det flere putter som ikke ville i hullet for Hovland fredag, men Thorp mener dagens forhold skal ha en del av skylda.
– Han kunne fått i et par ekstra om alt gikk hans vei, men det er tøft å putte i mye vind på raske greener. Vanskelig å være for aggressiv da. Så overall synes jeg han putter veldig fint.
Hovland jakter sin andre strake triumf på Bahamas etter at han vant den Tiger Woods-arrangerte turneringen tilbake i 2021.

Nytt strålende Hovland-slag

Hovland fikk ikke noen optimal start på dagens runde riktignok. To bogeys på de første fire hullene gjorde at han falt på listen, men runden fikk en brå vending.
Først gjorde han en birdie på par tre hullet det femte. Så viste han frem litt golf-magi igjen. På hans tredje slag på par fem hullet det sjette satte Hovland ballen rett i hullet for en eagle.
Se eaglen på hull 6 i vidoen under.
picture

Kommentatorene blir satt ut av Hovland-slag: – For en luring!

Forbanna Hovland

Hovland hadde en god mulighet for nok en birdie på hull 9, men måtte ta til takke med et par etter at putten fra ca. sju meter strøk høyre hullkant. Det hjalp ikke på humøret til nordmannen at han røk på en bogey på det påfølgende hullet.
– «F***ing unbelievable», smalt det fra Hovland etter bogeyen på hull 10.
– Dette er en bogey som vi setter på kontoen for veldig unødvendig, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud.

Tre på rad

Men Hovland skulle slå kraftig tilbake.
Etter to par på hull 11 og 12 giret han om. Først senket han en lengre putt på rundt 10 meter for en strålende birdie på hull 13. Så var det dags for hull 14, et hull han har gjort fire eagles på hans siste fem runder.
Også på fredagens runde klarte Hovland å gå hullet under par. Denne gangen trengte han riktignok tre slag istedenfor to for å få ballen i hullet for en birdie.
Han hadde enda mer å by på par fem hullet det 15. Han skaffet seg selv en eagleputt på drøye sju meter for å gå til -7 og lede med tre slag på det tidspunktet. Han klarte ikke å få i den, men han kunne plukke opp en enkel birdie.
– Det er rett og slett nydelig det han driver å leverer der ute. Det er så stabilt bra, sa Haugsrud etter birdien på hull 15.
Se birdien på hull 15 i videoen under.
picture

Så nærme er Hovland nok en eagle – gjør sin tredje strake birdie

Han var ikke mange millimetere fra å gjøre din fjerde birdie på rad på det 16. hullet, men birdierekken endte på tre. Han røk på en sur bogey på par tre hullet det 17. som tok han tilbake til -5 totalt i turneringen.
Han avsluttet med et par for en runde på 70 og leder turneringen halvveis.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame