Bilde: Instagram / krisventura95
Det var i forrige ukes «Golf i karantene: Kristoffer Ventura» at den norske golfstjernen åpnet opp om dramaet som utspant seg tilbake i november 2018.
Golf
Hovland klatrer på rankingen
13/09/2021 PÅ 06:25
Ventura hadde storspilt i pre-kvalifiseringen til Korn Ferry Tour (den gang Web.com Tour), nivået under PGA Touren. Av 408 spillere var 25-åringen én av to (!) spillere som hadde klart å komme seg gjennom begge de to første stegene på veien.

– Veldig tungt

Så sa det stopp. En blindtarmoperasjon gjorde at Ventura gikk glipp av det siste steget av kvalifiseringen, q-school-finals i Arizona.
– Jeg spurte legen om det var mulig å vente til etter kvalifiseringen, men fikk nei. Det som var ekstra kjipt er at jeg tror jeg hadde klart det ganske greit. Det føltes veldig tungt der og da, sier norsk-mexicaneren i Eurosports golfvodcast.
– Jeg måtte begynne helt fra scratch. Jeg dro til Europa og spilte Challengetouren mens jeg fortsatt bodde i Oklahoma, fortsetter han.
Men så kom vendepunktet. I juni 2019 fikk Ventura invitasjon til BMW Charity Pro-Am på Web.com Touren, hvor han leverte karrierebeste med 3. plass.
– Det gjorde at jeg fikk innpass i alle turneringene resten av sesongen. Det var en del vekt som forsvant fra skuldrene der. Og jeg utnyttet jo muligheten, smiler Ventura.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Ventura: – Kanskje det tøffeste for meg med golfen nå

– Enda ikke skjønt det

For det var bare en forsmak på det som skulle skje videre. Bare tre uker senere gikk 25-åringen like greit til topps i Utah Championship. Og det stoppet ikke der – etter to missede cuter klinket han til med enda en seier, denne gang i Pinnacle Bank Championship. Med det var han plutselig klar for spill på PGA Touren.
– Jeg gikk fra en begrenset kategori på Web.com Tour til å stå med PGA Tour-kortet i hånda på under to måneder. Det gikk ekstremt fort. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, sier Ventura.
Og selv nå, godt inne i sin første sesong på PGA Touren, sliter norsk-mexicaneren fortsatt med å ta alt innover seg.
– Jeg tror helt ærlig at jeg ikke har skjønt det enda. Det er helt utrolig at jeg får gjøre dette her. I fjor var jeg bare glad for å være på Korn Ferry (Web.com) Touren.

Tøff overgang

Men selv om han nyter tilværelsen blant den ypperste golfeliten, har PGA-tilværelsen foreløpig vært tøff for 25-åringen. 11. plassen i Puerto Rico, hvor Viktor Hovland stakk av med seieren, er Venturas foreløpig beste plassering.
Før den etterlengtede oppturen misset han sju cuter på rad.
– Det har vært dritkjedelig, det finnes ikke noe annet ord enn det. Jeg var ganske nære en del ganger selv om jeg spilte skikkelig dårlig, så jeg har ikke gravd meg helt ned, sier Ventura.
Etter å ha sikret PGA-kortet på rekordtid gjorde 25-åringen en del endringer som i etterkant har vist seg å være unødvendige. Både fysisk og mentalt.
– Ting skjedde jo så fort. Plutselig var jeg inne med de store gutta. Jeg ville se hva de gjorde og se på hva jeg kunne endre på. Jeg stolte ikke på at det jeg hadde fra før var godt nok, jeg følte jeg måtte endre på ting for å henge med. For eksempel endret jeg på svingen for å prøve å slå det perfekte golfslag. Det går jo ikke, det siste man skal endre på er ting som man vet funker. I tillegg satt jeg meg som mål å klare cuten, da fikk jeg lønn og noen poeng. Det er ikke den innstillingen man bør ha.
– Jeg har gått tilbake til det som funket før og stoler mer på meg selv. Da kan jeg sove godt om natta og ikke skylde på andre enn meg selv om det ikke går veien, avslutter Ventura.

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

BMW PGA Championship
Forhåndsfavoritt Hovland langt nede på resultatlisten etter siste runde
12/09/2021 PÅ 11:13
BMW Championship
Skuffende dag av Hovland: – Sjeldent svak
11/09/2021 PÅ 14:09