• Gjenopplev Viktor Hovlands episke seier i Puerto Rico på Eurosport Norge og Dplay søndag fra 21:10. Få tilgang her!
Mens Viktor Hovland har tatt PGA Touren med storm, har vårt andre norske håp slitt med å tilpasse seg den største scenen. I den seneste episoden av «Golf i karantene» forteller Kristoffer Ventura åpent om den tøffe starten på PGA-tilværelsen.
  • Se «Golf i karantene» med både Kristoffer Ventura og Viktor Hovland her!
Golf
Hovland fikk eksklusiv invitasjon av Tiger Woods - slik avslutter han 2021
18/10/2021 PÅ 18:37
Men selv om 25-åringen har mye å rette på i tiden som kommer, er det én ting han har gjort bedre enn de fleste denne sesongen. Ja, faktisk bedre enn samtlige av verdens beste golfspillere.

– Handler om innstilling

For når det kommer til lange putter, er det ingen som er bedre enn Ventura. Norsk-mexicaneren topper nemlig PGA-statistikkene både når det gjelder putter fra 20-25 fot (ca 6-8 meter) og 25 fot og lenger.
Ventura har henholdsvis en treffprosent på 35,48% og 13,25% i de to kategoriene.
– Jeg har jo ikke slått så bra med jernkøller denne sesongen. Sammenligner du meg med Viktor, så er han mye bedre i den delen av spillet. Det gjør at jeg ofte må sette lengre putter - der han typisk har 10 fot til hullet, har jeg kanskje 20, sier Ventura i Eurosports vodcast.
Og selv om distansen er betydelig lengre, er han like offensiv som sin norske kollega.
– Det som har gjort meg til en av de beste er innstillingen jeg har på greenen. Jeg tenker ofte at jeg MÅ sette putten. Ballen skal i hullet - jeg skal ikke bare nøye meg med å legge meg nære og så to-putte. Den skal gå i på første.
Når det gjelder antall slag han tjener på resten av feltet med putteren, er Ventura nummer fem med 0,959. Det betyr at han tjener nesten ett slag per runde til den gjennomsnittlige spiller.

Unødvendige endringer

Men lesningen er ikke like hyggelig ellers. For i alle de øvrige delene av spillet taper 25-åringen slag til feltet. Mye av årsaken ligger i at Ventura følte han måtte endre på ting etter at han tok steget opp blant de største gutta på PGA Touren.
– Ting skjedde jo så fort, jeg gikk fra en mindre kategori på Korn Ferry Touren til PGA Touren på bare noen måneder. Jeg fikk se hva de beste spillerne gjorde, og hva jeg eventuelt kunne endre på. Jeg fikk ny caddie og endret en del i forhold tild et svingtekniske. I etterkant har det vist seg å være unødvendig. Jeg har lært at man må stole på seg selv og det man har, spesielt når det allerede fungerer, sier Ventura.
For når det gjelder puttingen, har han ikke endret på noe.
– Jeg har de samme rutinene som før, og det har jo gitt resultater. Jeg tar det som et tegn på at det er sånn jeg må gjøre med alt det andre også.

Lillebror (!) på bagen

I tillegg har Ventura skilt lag med den meritterte caddien Andy Sanders, som blant annet har vært med å vinne major-turneringer.
– Jeg tenkte at jeg måtte ha en erfaren type som kunne lære meg mye, så jeg ga mye ansvar til han. Men sannheten er at jeg ikke liker å snakke så mye på banen. Jeg vil ikke at folk skal fortelle meg hvilke køller jeg skal bruke og hvilke type slag jeg skal slå. Jeg vil heller velge selv og så får jeg heller skylde på meg selv om det går galt.
Nå er det ingen andre enn Venturas egen lillebror (!) som får ansvaret for å bære bagen hans i uoverskuelig fremtid.
– Han lar meg styre alt selv, og det er det jeg trenger nå. I tillegg til å være en god venn er han flink på å holde oppe humøret og minne meg på at jeg tross alt har drømmejobben. Man skal ikke gå rundt og bekymre seg, men kose seg med det man elsker. Jeg har ingenting å tape, og skal ikke tenke konsekvenser hele tiden.
– Det gjør forhåpentligvis at jeg får de hjemme i Norge til å sitte oppe sent på søndagskveldene. Det er jo det som er målet, gliser Ventura.

Ventura: – Kanskje det tøffeste for meg med golfen nå

The CJ Cup
Hovland med flott avslutning i Las Vegas
17/10/2021 PÅ 22:06
The CJ Cup
Hovland med birdie-tørke – endte dagen to slag under par
16/10/2021 PÅ 23:39