• Se Golfkavalkade 2020: Viktor Hovland på Dplay og GOLFTV nå!
Et eventyrlig norsk golfår er historie, og det er på tide å vende nesen mot 2021. For allerede 7. januar pegger Viktor Hovland opp i Sentry Tournament of Champions på Hawaii. Kristoffer Ventura må på sin side vente noen uker før han er tilbake i aksjon, men kommer til å få flere gode muligheter å vise seg frem fra slutten av januar.
Eurosport har vært i kontakt med både Hovland og Ventura og fått en tidlig pekepinn på turneringsplanene til de norske håpene for første del av det nye året.
Hero World Challenge
Her avgjør Hovland: – Der kjente jeg tårene trille!
4 TIMER SIDEN
Viktor Hovland:
Hovland blir, som ventet, igjen på Hawaii for å spille Sony Open uken etter Sentry. Deretter følger Farmers Insurance Open på ærverdige Torrey Pines før årets første Europatour-turnering står for tur i Saudi Arabia. Dette blir én av totalt fire Europatour-turneringer Hovland vil måtte spille for å være kvalifisert til å spille Ryder Cup i september. Genesis og WGC Mexico runder av februar måned.
Slik ser Hovlands bekreftede turneringsplan for januar og februar ut:
 • Sentry Tournament of Champions (7-10 januar)
 • Sony Open (14-17 januar)
 • Farmers Insurance Open (28-31 januar)
 • Saudi International (4-7 februar)
 • The Genesis Invitational (18-21 februar)
 • World Golf Championships Mexico (25-28 februar)
– Her har vi masse å glede oss til! Jeg liker godt at han spiller begge turneringene på Hawaii, spesielt da banen på Sony Open passer ham veldig godt. Blir også spennende med en my opptreden i WGC, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Hovland spiller altså to og to turneringer med en ukes mellomrom i denne perioden. Han får en ukes pause etter både Sony Open og Saudi International.
– Vi vet jo også at han må ha fire turneringer på Europatouren for å være tilgjengelig for Ryder Cup-laget, og da ble det Saudi Arabia denne gangen. Fin bane, godt startfelt og en «appearance fee» gjør nok det valget ganske enkelt. Så får vi se hvilke andre turneringer det blir på Europatouren, jeg gjetter på Irish Open, Scottish Open og BMW PGA på Wentworth, sier Thorp.
Planen for mars og april er ikke 100 prosent spikret, men etter det Eurosport kjenner til er det svært sannsynlig at den vil se slik ut:
 • Arnold Palmer Invitational (4-7 mars)
 • The PLAYERS Championship (11-14 mars)
 • World Golf Championships - Dell Technologies Match Play (24-28 mars)
 • Masters Tournament (8-11 april)
Hovland vil altså mest sannsynlig stå over The Honda Classic, som finner sted mellom Players og WGC Match Play. Han dropper også Valero Texas Open første uken i april for å lade opp til Masters. Etter Masters venter mest sannsynlig en pause på to eller tre uker.
– Players, WGC Matchplay og Masters er han kvalifisert for, så der stiller han nok. API er en ordentlig godbit! Jeg gleder meg veldig til å se hva han kan få til i WGC Matchplay, for Viktor er en av de aller beste i match der ute og har en vanvittig statistikk i matchplay gjennom sin karriere som amatør. I tillegg blir det veldig spennende å se hva han kan få til på Augusta i april! Det er absolutt ingen mangel på høydepunkter fra januar til april for Viktors del, sier Thorp.
Kristoffer Ventura:
For Kristoffer Venturas del ser turneringsplanen ganske så annerledes ut, noe som er naturlig gitt hans kategori i forhold til Hovland. Ventura starter året med The American Express 21-24 januar før han i likhet med Hovland spiller på Torrey Pines uken etter. Deretter venter muligens en tur til Phoenix (ikke 100 prosent bekreftet) før februar avsluttes med turer til Pebble Beach og Puerto Rico.
Slik ser Venturas bekreftede turneringsplan for januar og februar ut:
 • The American Express (21-24 januar)
 • Farmers Insurance Open (28-31 januar)
 • Waste Management Phoenix Open (4-7 februar)*
 • AT&T Pebble Beach Pro-Am (11-14 februar)
 • Puerto Rico Open (25-28 februar)
– Ventura kan jo ikke planlegge sin schedule helt på samme måte som Viktor, og må ved noen anledninger vente til nærmere turneringsuken for å få bekreftet sin plass. Så for hans del må han bare være klar og ta muligheten når den byr seg. Det er nok mulig at han hadde kommet med på Sony Open, men det blir en lang reise for en uke. Likevel vil det komme gode muligheter for Ventura, og målet må være å fortsette å bedre sin kategori som igjen vil gi flere starter i de større turneringene. Kanskje kan vi håpe at hans gode prestasjoner før jul kan gi en invitasjon eller to til en av de større ukene, sier Thorp.
Ventura må altså vente to uker før han igjen får sjansen til å vise seg frem på Touren. Før den tid kan du følge Viktor Hovland i både Sentry Tournament of Champions og Sony Open på GOLFTV. Skaff deg tilgang her!
Hero World Challenge
Hovland forsvarte tittelen etter ellevill dramatikk: – Forbanna nervepirrende!
4 TIMER SIDEN
Hero World Challenge
Raser mot dommeravgjørelse: – Bra jobba!
7 TIMER SIDEN