• Se Viktor Hovland i Waste Management Phoenix Open på discovery+ 10-13 februar. Få tilgang her!
Med tre turneringsseire på like mange måneder er Viktor Hovland hetere enn noen gang. Nordmannen har klatret opp på tredjeplass på verdensrankingen, og er den spilleren i verden som har prestert klart best hittil i 2021/22-sesongen:
Golf
Hovland tilbake raskere enn ventet: – Fornuftig
I GÅR PÅ 15:21
– Det har vært en helt vanvittig start på sesongen for vår mann. Tre seiere på fem starter er nesten uvirkelig. Alle deler av spillet funker, og selvtilliten er skyhøy. Det blir viktig å balansere schedulen godt fremover, både ved å utnytte gode perioder, men også få klemt inn hvile og tid til trening, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
  • Se Viktor Hovland gjeste Discoverys studio i «Suksessåret 2021: Viktor Hovland» på discovery+

To godbiter i februar

Starten på 2022 har vært travel med lange turer til Hawaii og Emiratene for Hovland. 24-åringen tar nå en velfortjent pause og står dermed over PGA-klassikeren på Pebble Beach denne uken. Men golffrelste nordmenn trenger heldigvis ikke vente lengre enn til 10. februar for å se verdenstreeren tilbake i aksjon, under publikumsfavoritten Waste Management Phoenix Open.
Uken etter går turen til prestisjetunge Genesis Invitational på Riviera Country Club i California. Deretter ligger det an til at Hovland tar en to ukers pause og dermed dropper både Honda Classic og Puerto Rico Open, hvor han tok sin første proffseier tilbake i februar 2020.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Her gjenopplever Hovland sitt eget raseriutbrudd: – Det kokte over

Fire på rad i mars?

Arnold Palmer Invitational (API) ligger an til å bli den første av en rekke på fire strake turneringer i det som blir en uhyre travel mars måned for vår mann. Discovery har fått opplyst at det ikke er 100% sikkert at Hovland pegger opp på den legendariske Bay Hill-banen, men i og med at turneringssponsor MasterCard også er Hovlands private sponsor er sjansene store.
Det som imidlertid er sikkert, er at vi får se Hovland til start i The Players uken etter. Det er nok en revansjesugen nordmann som stiller til start i en av sesongens store høydepunkter, spesielt etter fjorårets gigatabbe som sendte ham ut av turneringen på ikoniske TPC Sawgrass.
– Jeg må si jeg gleder meg veldig til å se Viktor à la 2022 på Sawgrass. Jeg står på at det er en bane som setter seg opp meget godt for Viktor, og nå som nærspill og putting er bedre enn det noensinne har vært, burde sjansene være større enn det noensinne har vært også, sier Thorp.
Uken etter skal Hovland prøve å forbedre fjorårets 3. plass i Valspar Championship, kun noen timer lengre sør. Mars måned avsluttes med WGC Matchplay-turneringen i Texas, hvor Hovland skuffet stort i 2021 ved å ryke ut i gruppespillet. «Det var rett og slett rævva», sa Hovland om prestasjonen i «Suksessåret 2021: Viktor Hovland», som du kan se eksklusivt på discovery+.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Ser tilbake på Hovlands store blunder: – Folk var jævlig forbanna på oss

Årets høydepunkt i april

Etter det som kan bli fire strake turneringsuker tar Hovland en pust i bakken og står over Valero Texas Open, før årets kanskje største høydepunkt står for tur: The Masters fra 7-10 april. Det blir tredje gang vår mann spiller turneringen som proff, og ifølge ham selv føler Hovland seg nå klar til å kjempe helt der oppe.
– Masters er som alltid årets største høydepunkt for veldig mange, inkludert spillerne. Å være med hele veien i majors er er naturlig neste steg for Viktor. Nå begynner han også å få mer erfaring fra å vinne, samt konkurrere på Augusta, og det kan komme veldig godt med. Jeg tror PGA Championship på Southern Hills i mai vil by på en enda større mulighet, men det er ingenting som tilsier at han ikke kan være med hele veien inn på Augusta også, sier Thorp.
Hva Hovland gjør resten av april er foreløpig usikkert. I fjor droppet han RBC Heritage for å lade opp til Zürich Classic, parturneringen han holdt på å vinne sammen med Kristoffer Ventura. Uten Ventura på Touren er det ikke like sikkert Hovland går for samme løsning i år, og det er godt mulig at han denne gangen prioriterer RBC Heritage istedenfor. En annen mulighet er å ta en lengre pause frem til starten av mai.
– Det er vanskelig å ikke forvente store ting fremover med den utviklingen og den formen han er inne i. Som nevnt blir det viktig å ikke brenne kreftene, som for eksempel på Bay Hill i fjor, men balansere konkurranse, hvile og trening riktig. Men herregud så mye vi har å glede oss til, og jeg tror ikke vi har sett han løfte det siste trofeet for sesongen!, sier Thorp.
Slik ser dermed Hovlands turneringsplan ut for de neste tre månedene:
  • Waste Management Phoenix Open (10-13 februar)
  • Genesis Invitational (17-20 februar)
  • Arnold Palmer Invitational (3-6 mars)*
  • The PLAYERS Championship (10-13 mars)
  • Valspar Championship (17-20 mars)
  • WGC Matchplay (23-27 mars)
  • The Masters (7-10 april)
  • RBC Heritage (14-17 april)**
  • Zürich Classic of New Orleans (21-24 april)**
*Det er foreløpig ikke 100% sikkert at Hovland stiller til start i Arnold Palmer Invitational
**Det er foreløpig usikkert om Hovland stiller til start i disse turneringene
Golf
PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren
28/06/2022 PÅ 19:50
Golf
Åpner for deltagere fra omstridt tour
22/06/2022 PÅ 09:33