Dermed endte det med en slags midt på treet-dag for Viktor Hovland i Charlotte, North Carolina.
Tre bogeyer på de første 11 hullene smakte ikke akkurat fugl for det norske golftalentet. Det snek seg riktignok inn en birdie på hull 8, men +2 var neppe opp mot den standarden Ekeberg-gutten forventer av seg selv.
Heldigvis kom det en motreaksjon fra vår mann. To birdies på rad på hull 13 og 14 gjorde seg.
Golf
Vant NM etter grov tabbe fra spillerpartneren: – Jævlig gøy
2 TIMER SIDEN
– Det er så rått. Han ligger utenfor green og bare putter inn der. Det er så solid. På under en halvtime har han plutselig gått fra +2 til 0, utbrøt Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad fra kommentatorbua.
Det var reaksjonen etter prestasjonen på hull 14, der publikum definitivt fikk med seg en lille bragden til deres favoritt. For nok en gang fikk man inntrykk av at svært mange hadde blikket spesielt festet på nettopp Viktor Hovland i USA.
På lange hull 15 ble det par, noe det også ble på hull 16 og 17. Det gjenstod én mulighet til å komme seg ned på minussiden, men det ville seg ikke helt. Han lå i en tilsynelatende håpløs situasjon utenfor green på siste hull.
– På tampen av dagen, når man er litt sliten i topplokket, så er dette det siste man trenger, sa kommentator Per Haugsrud på sending.
Men likevel fikk Hovland pitchet opp og landet mer eller mindre perfekt noen små meter fra hullet. Muligheten lå der for par, men putten var svak, og dermed ble det bogey på siste hull.
Kristoffer Ventura klarte dessverre ikke cuten. Det ble et par slag for mye på vår andre nordmann, som gikk ut tidligere på dagen enn Hovland - sistnevnte var i featured groups sammen med de store profilene.
Golf
Slår slag fra vannkanten i bokseren: – Dette er artig
5 TIMER SIDEN
Golf
Måtte trekke seg: – Limt til senga med ei bøtte som støttespiller
05/08/2022 PÅ 11:45