Kapteinen fra fjorårets turnering, Padraig Harrington, sier at han ikke vet når Europa-touren skal utnevne sin neste kaptein for Ryder Cup 2023, som holdes i Roma.
Han virker imidlertid å ha en favoritt.
– Alt jeg kan si er at Luke Donald hadde vært flott. Han gjør en fantastisk jobb bak kulissene. Hans lederstil... Han kan dette. Han har erfaringen, så jeg ville absolutt anbefalt ham, sa Harrington til The Daily Mail tidligere denne uken.
Charles Schwab Challenge
Strålende bogeyfri runde sendte Hovland opp i tetkampen: – Prikkfritt
NOEN SEKUNDER SIDEN

Luke Donald

Foto: Getty Images

– Hadde elsket muligheten

44 år gamle Donald står med fem seire på PGA-touren og sju seire på Europa-touren. Han står også med to tredjeplasser i henholdsvis Masters (2005) og PGA Championship (2006).
I hele 56 uker mellom mai 2011 og august 2012 holdt engelskmannen førsteplassen på verdensrankingen som verdens beste golfer.
I 2021, da Team Europa gikk på et knusende tap for Team USA på Whistling Straits i Wisconsin, USA, var han Harringtons visekaptein.
– Jeg så det da jeg sto opp. Selvfølgelig er jeg veldig beæret av Harringtons kommentarer. Jeg hadde elsket å få muligheten til å gjøre det. Jeg har ikke snakket med noen fra Europa-touren, så ingenting er bekreftet. Jeg vet ikke hvor vi står, sier Donald til Golf Channel.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland: – Det er det sykeste slaget jeg har gjort som proff

Sterk resultater i Ryder Cup

Veteranen Lee Westwood (48), som spilte på Ryder Cyp-laget i fjor, var en sterk kandidat til å ta over kapteinsrollen. Engelskmannen har imidlertid varslet at han per nå ønsker å fokusere på egen spillerkarriere. Det har styrket Donalds sjanser.
44-åringen har selv vært med på å vinne Ryder Cup fire ganger som spiller, i 2004, 2006, 2010 og 2012. I fjor så han europeerne tape fra sidelinjen, men Donald forteller at han tok en rekke notater og samlet sammen ideer.
– Det er ting som vil hjelpe meg hvis jeg får muligheten til å være kaptein en gang. Jeg er en detaljorientert fyr, sier Donald.
Ryder Cup-kapteinen velges av en komité bestående av fem personer. Harrington er én av personene som sitter i komiteen.
Charles Schwab Challenge
Sterk avslutning berget Hovland på en «uryddig» åpningsrunde
19 TIMER SIDEN
Charles Schwab Challenge
Hovland måtte le etter dette slaget: – Oi, har du sett!
19 TIMER SIDEN