Elleville tilskuere strømmet ut på banen da den amerikanske veteranen skulle slå sine siste slag på veien mot det som ble en historisk major-triumf. På vei mot greenen hadde Mickelson nærmest problemer med å komme seg fram.
Nå opplyser PGA-sjef Seth Waugh i en uttalelse at han personlig har beklaget situasjonen som oppsto overfor golfstjernen. Amerikaneren Brooks Koepka, som gikk sammen med Mickelson og ble nummer to i turneringen, har også fått en unnskyldning.
Golf
Vant NM etter grov tabbe fra spillerpartneren: – Jævlig gøy
EN TIME SIDEN
Mickelson holdt nervene i sjakk i publikumskaoset. Etterpå omtalte han de uvirkelige scenene som «nervepirrende, men fantastisk». Koepka var mindre imponert over nærkontakten med fansen.
– Det hadde vært gøy dersom jeg ikke hadde hatt en kneskade og ble truffet i kneet et par ganger av tilskuerne. Ingen brydde seg om det, sa han.
Ifølge PGA-sjefen Waugh ble turneringens sikkerhetspersonell tatt på senga av publikummernes beslutning om å ta seg inn på banen.
Golftoppen uttrykker videre at han beklager situasjonen som fikk spillerne og deres caddier til å føle seg «utsatte».
– Vi setter alltid spillernes sikkerhet på toppen av listen vår, og vi er takknemlige for at ro og orden ble gjenopprettet i etterkant. Jeg har snakket med begge spillere og beklaget, sier Waugh.
(©NTB)
Golf
Slår slag fra vannkanten i bokseren: – Dette er artig
5 TIMER SIDEN
Golf
Måtte trekke seg: – Limt til senga med ei bøtte som støttespiller
05/08/2022 PÅ 11:45