Marianne Skarpnord har som alle andre golfspillere fått hverdagen snudd opp-ned etter koronapandemiens inntog.
Men der de fleste, som for eksempel Viktor Hovland, tilbringer mesteparten av tiden til trening, har Skarpnord fokusert på helt andre ting.
– Jeg har ikke spilt golf på fem uker, sier 34-åringen når Eurosport møter henne på Bærum Golfklubb i forbindelse med programmet «Golf i karantene».
Golf
Hovland tilbake raskere enn ventet: – Fornuftig
I GÅR PÅ 15:21
  • Se Golf i karantene: Marianne Skarpnord på Eurosport Norge og Dplay i kveld 21.00!

Fra sofa og Netflix til 60 timers arbeidsuke

Norges beste kvinnelige golfspiller forteller om en hverdag som har gått fra null til hundre etter koronakrisens inntog.
– Det startet veldig tregt, men nå er det faktisk veldig hektisk. Det startet med en uke på sofaen og et par hundre episoder på Netflix. Og da tenkte jeg at om du skal fortsette med det her, så ender du på lukket avdeling. Så nå har jeg gått fra å ligge på sofaen til å ha tre jobber.
– Hva slags tre jobber er det – én er golfen vel?
– Nei, faktisk ikke! Jeg har ikke spilt golf på fem uker. En er i helsesektoren, en er som greenkeeper og så jobber jeg i proshopen.
Og den nye hverdagen tar virkelig på.
– Jeg gjorde opp timene mine i går – forrige uke jobbet jeg 60 timer. Det er greit om man spiller golf, men dette er jo sånn voksenjobb. Og det har jo ikke jeg hatt før. Så da var jeg veldig sliten, ler Skarpnord.

– Det var skremmende. Jeg sov to timer

34-åringen, som har tre seire på kvinnenes Europatour, innrømmer at hun såvidt fikk sove før sin første dag på jobb i helsesektoren.
– Jeg jobber på et bosenter hvor det er ti autister. Det var veldig skremmende - natten før jeg skulle første dagen sov jeg to timer,. Du vet hvordan det er når du ligger og er spent og gruer deg og tenker på alt som kan gå feil. Men det har faktisk gått veldig bra.
Skarpnord er glad for å kunne bidra på andre områder i disse tøffe tidene.
– Ja, absolutt. Jeg hadde lyst å bidra når jeg først hadde mulighet. Jeg har jo aldri hatt en «vanlig» jobb – kun spilt golf. Det jeg gruet meg mest til var jo nesten det å ha kollegaer, å måtte forholde seg til andre mennesker. Jeg er jo vant til å styre min egen hverdag. Nå går jeg der meg klorbøtta og trives veldig godt, ler hun.
Og legger til at hun har lært mye på kort tid.
– Jeg trodde jo egentlig ikke jeg kunne passe på meg selv, og nå skulle jeg passe på andre. Heldigvis har jeg hatt litt opplæring gjennom å passe på et tantebarn på seks år, men dette er jo mennesker jeg ikke kjenner. Jeg har lært masse, og virkelig sett vor priviligerte vi golfere er.

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

Golf
PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren
28/06/2022 PÅ 19:50
Golf
Åpner for deltagere fra omstridt tour
22/06/2022 PÅ 09:33