• Se Viktor Hovland og Kristoffer Ventura spille på lag i Zurich Classic fra 22-25 april på GOLFTV. Få tilgang her!
HILTON HEAD (Discovery):
Nok en gang satt Viktor Hovland sitt preg på den mest prestisjetunge golfturneringen i USA.
Golf
Vant NM etter grov tabbe fra spillerpartneren: – Jævlig gøy
I GÅR PÅ 14:38
Gjennom fire innholdsrike dager i The Masters sjarmerte 23-åringen publikum verden over med spektakulære slag og sitt smittende smil.
For det er ikke bare nordmenn som har trykket Hovland til sitt bryst. Nå er han også i ferd med å bli en av de aller mest populære spillerne i USA – et land som har 10 av de 12 beste spillerne på verdensrankingen.
– Han vokser og vokser. Populariteten hans er i ferd med å gå gjennom taket. Det er helt vilt! Mange folk liker å se ham spille og er blitt fans av ham. Mye har å gjøre med hans aggressive og underholdende stil – han er ikke redd for å «gå for det». Samtidig koser han seg på banen og har alltid et smil på lur, sier den anerkjente golfjournalisten Jason Sobel til Discovery.
Sobel har tidligere jobbet for både Golf Channel og ESPN, og driver nå sitt eget nettsted (Action Network) og radioshow (Sirius XM PGA Tour). Han tror Hovlands popularitet bare vil fortsette å vokse.
– Han kommer bare til å få flere fans med tiden, og jeg tror ikke han har nådd i nærheten av sitt potensiale på den fronten. Spesielt om han starter å levere helt i toppen i majors – noe jeg tror er på trappene.
Se hva Viktor Hovland sa etter The Masters her (saken fortsetter under):

Hovland etter Masters: – Drar herfra med en bra følelse

– Jeg elsker smilet hans!

Og akkurat det er ganske skremmende å tenke på. For selv om det «bare» holdt til en 21. plass på Augusta, var Hovland blant spillerne som tiltrakk seg aller mest oppmerksomhet. På lørdagens runde spilte han like foran superstjernen Bryson DeChambeau – og Hovlands gruppe hadde en like stor følgerskare som den hardtslående amerikaneren.
– Han har offensiv slagkraft, noe folk elsker. Det er det man ser etter i disse dager – du kan ikke bare gå for de som bare lemper ballen ut i fairway og så midt på green. Han er en fyr som kan pådra seg høye tall, noe vi så allerede på hull 1 i Masters (trippel bogey, journ. anm.), men kan kan også gå skikkelig lavt og gjøre masse birdier på rad, noe han også viste forrige uke. Det er noe jeg digger ved spillet hans, sier Sobel.
Og så er det, nærmest selvfølgelig, en annen ting både Sobel og resten av USA setter pris på.
– Jeg elsker også smilet hans! Fyren ser ut som han har det gøy med golfen og koser seg der ute.

Dette mener eksperten Hovland må forbedre: – Da blir han en topp fem-spiller

«Sky is the limit»

For selv etter trippel bogeyen på åpningshullet i The Masters hadde nordmannen et smil på lur.
– Hvis Viktor Hovland prøvde å oppføre seg som noen andre enn Viktor Hovland – ved å bli skikkelig forbanna og knekke køller...det ville ikke vært «han». Så jeg elsker det faktum at han viser sin personlighet der ute – og ja, det er fint å se en fyr med et smil om munnen som selv etter en trippel bogey, sier Sobel.
– Hvor langt kan han nå?
– «Sky is the limit» for den gutten. Han har et vanvittig høyt topp- og bunnivå. Han kan bli så god han bare vil. Jeg ser for meg ham som en vinner av flere majors.

Avslører ellevill Hovland-runde: – Han ydmyket meg

Golf
Slår slag fra vannkanten i bokseren: – Dette er artig
I GÅR PÅ 10:59
Golf
Måtte trekke seg: – Limt til senga med ei bøtte som støttespiller
05/08/2022 PÅ 11:45