• Se Viktor Hovland i PGA-sluttspillet på discovery+ fra torsdag. Hovland slår ut 14:48 torsdag og 19:33 fredag
Helt siden seiren hans i The Open på St Andrews i midten av juli har spekulasjonene om en mulig overgang til omtridte LIV Golf sirklet over Cameron Smith.
Få dager før årets FedEx-cup begynner i St. Jude Championship har spekualsjonen blusset opp igjen etter at landsmann Cameron Percy røpet at både Smith og Marc Leishman begge var klare for LIV Golf.
FedEx St. Jude Championship
Ekspertene om Hovland etter første FedEx-turnering: – Der har han litt å gå på
15/08/2022 KLOKKEN 17:18
– Dessverre, ja, de er borte, sa Percy til RSN radio.
På pressekonferansen før FedEx-cup slutspillets første turnering ønsket ikke Smith å kommentere Percys utsagn nevneverdig.
– Hvis det er noe jeg behøver å si i forbindelse med PGA -touren eller LIV Golf vil dere høre det fra Cameron Smith, ikke fra Cameron Percy, sa Smith på pressekonferansen.
– Jeg er her for å vinne FedExCupen. Utenom det har jeg ingen ytterligere kommentarer
Se hele pressekonferansen med Smith i toppen av saken.

Diplomatiske svar

Discoverys golf ekspert Marius Thorp tror Smith virker så godt som klar til LIV Golf, selv om det ikke kom noe tydelig svar fra The Open-vinneren på pressekonfersansen.
– De svarene som han ga kunne man nesten spådd på forhånd. Det var ikke noe særlig informative svar og han kommer nok ikke til å si noe før etter FedEx, mener Thorp og forsetter:
– Men det virker ganske tydelig at han kommer til å forsvinne, for han avkrefter det ikke og kommer nok til å holde kortene tett til brystet.
Thorp mener Smith vil være en av det største profilene på LIV Golf dersom han ender opp med å hoppe over til den nye touren.
– Det er en nye type profil dersom han signerer. Han er 28 år bare og har fremtiden foran seg og det er en spiller som vil riste opp i ting. Han er en av de høyest rangerte spillerne i verden og har nettopp vunnet The Open.
Summen LIV Golf skal ha tilbudt Smith skal ligge på 100 millioner dollar som tilsvarer rett i underkant av én milliard norske kroner.
Smith har også tidligere i år vunnet The Players og Sentry Tournament of Champions helt på starten av året. Han er ranket som nummer to på verdensrankingen og han er to i FedEx-cupen før sluttspillets første turnering i Memphis, Tennessee denne uken.
FedEx St. Jude Championship
Kommentatorene kan ikke tro hva de ser: – Underholdning på legendarisk nivå
14/08/2022 KLOKKEN 23:11
FedEx St. Jude Championship
Optimistisk Hovland: – Dette var en god start
14/08/2022 KLOKKEN 20:19