Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertene støtter Hovlands valg: – Tror han har full kontroll

Even Lübeck

Publisert 11/08/2022 klokken 08:08 GMT+2

Viktor Hovland valgte å reise hjem til Norge etter en knallsterk turnering på St. Andrews, istedenfor å bygge momentum med flere turneringer før FedExCup-sluttspillet. Discoverys eksperter tror valget er riktig.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Se FedEx St. Jude Championship på discovery+. Hovland slår ut 14:48 torsdag og 19:33 fredag
Hovland hadde en knalluke på St. Andrews og noterte seg for en 4. plass i den 150. utgaven av The Open i midten av juli. Deretter valgte han å reise rett hjem til Norge, istedenfor å spille på PGA-touren i forkant av en av sesongens høydepunkter som starter torsdag, nemlig FedExCupen.
Hjemme i Norge har Hovland trent på diverse baner, tatt en tur til Lofoten og ladet batteriene før FedExCup-sluttspillet. Per Haugsrud støtter valget Hovland har tatt om å ha en liten ferie hjemme i Norge.
– Jeg tror han har såpass god kontroll på det han driver med og gjør. Han fikk en god utladning på St. Andrews og kjente nok at han ville hjem og ta seg en pause. Han er glad i å være hjemme i Norge, så jeg er sikker på at Viktor er fornøyd med det valget, sier han.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Offensiv Hovland: – Ikke siste gang jeg kjemper om en major

Tar mye energi

Samtidig er han bombesikker på at Hovland har ladet godt opp til sluttspillet her hjemme i Norge.
– Han har vært flink til å holde seg varm i Norge og trene. Jeg er ikke bekymret for at han kommer uforberedt til St. Jude Championship. Og man skal ikke undervurdere det at han er glad i å være hjemme med nære og kjente. Han kunne jo dratt til Oklahoma og styrt der, men jeg tror valget om å være litt i Norge bare gagner Viktor, sier Haugsrud.
Marius Thorp er enig, men:
– Det kan godt tenkes at det hadde vært nyttig å få med seg hvert fall én turnering før FedExCup-sluttspillet, men samtidig tar de tre ukene mye energi, så det er viktig å være fullt oppladet, sier Discovery-eksperten og fortsetter:
– Å komme inn til sluttspillet med fullt ladde batterier er nok veldig smart. Jeg tror avgjørelsen han har tatt om å være hjemme er god. Nå kommer han inn med masse motivasjon og energi, sier Thorp.

Tror han er godt forberedt

Hovland har ikke vært den sterkeste i feltet når det har kommet til chipping. Når det kommer til statistikken: «Shots Gained: Around the Green» ligger Hovland faktisk helt sist på PGA-touren på en 204. plass. Både Haugsrud og Thorp tror nordmannen har brukt tiden godt den siste tiden på nettopp den delen av spillet.
– Jeg håper og regner med at han har jobbet med det hjemme i Norge. Det er jo hans svakeste del, så jeg tror han har brukt en del tid på det. Men så må man tenke på at han har vunnet turneringer der han har chippet bra før og. Han er flink til å treffe green, så han har ikke alltid måttet chippet så bra. Men han leser nok statisikk og er klar over det selv, sier Haugsrud.
Thorp tror det blir en fordel at Hovland nå begynner å bli godt kjent med banene.
– Han vet hvordan de spilles. Han har spilt Tour Championship-banen tidligere, og East Lake passer han veldig godt. Så blir det spennende å se hvordan han takler banen i Memphis for St. Jude Championship. Og hva kan han få til på Wilmington, under BMW Championship? Den er litt ny, men Viktor har aldri hatt problemer med å finne seg til rette på nye baner.
– Hva blir viktig i disse tre ukene?
– Slagspillet må sitte. Det er en katalysator for at resten av spillet skal fungere. Faden er tilbake og han har god kontroll på slagene, sier han selv. Det er beroligende å høre. Han må jobbe videre med nærspillet, men jeg ser en Viktor som bare blir enda tryggere og bedre.
  • Se FedEx St. Jude Championship på discovery+. Hovland slår ut 14:48 torsdag og 19:33 fredag
Sett denne?
picture

Slik jobber Hovland når ting butter imot: – Prøver å være snillere med meg selv

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame