På Harding Park-anlegget i San Fransico er det nå spilt tre av fire runder, med Viktor Hovland på en delt 59. plass sammen med blant annet golf-legenden Tiger Woods.
Banen er par 70, og det startet godt for det norske håpet på torsdag, da han spilte 2 under par på 68. Fredag ble det derimot 1 over og 71, mens lørdag var den dårligste runden til nå med 73. Samlet ligger dermed Hovland 2 over par før det gjenstår kun én runde på den amerikanske vestkysten.
FedEx Cup
Hovland nominert til anerkjent prestisjepris
10/09/2020 PÅ 06:42
Eurosport-ekspert Marius Thorp har følgende forklaring på hvorfor trenden har vært negativ denne helgen.
– Jeg tror han har lidd litt av små marginer. Veien til motgang er kort. Presisjonen har ikke helt vært der vi har sett den tidligere. Han har ikke vært like god på slagene fra tee og inn på green som tidligere dessverre.
– Det er nok en liten kombinasjon av at han har hatt litt dårlige forhold og at han ikke er helt på topp.
Det viktigste nå er å få tilbake godfølelsen.
– Nå handler det om å få en god opplevelse i beltet som han kan ta med seg inn i en roligere treningsuke før play-off begynner. Får han satt en god score kan han klatre langt oppover resultatlisten.
– Så kan man håpe på en god plassering i hans første PGA Championship og gi selvtillit inn mot play-off.
Turneringen ledes av amerikanske Dustin Johnson, foran landsmennene Scottie Scheffler og Cameron Champ på delt andreplass. Johnson ligger 9 under par før den siste runden, mens de to jagende amerikanerne bak ligger på -8.
Det er viktig for Viktor Hovland å samle god form inn mot den kommende delen av sesongen. Nå venter avslutningen av de ordinære turneringene før tre strake play-offs venter fra 20. august og utover sensommeren.
Nordmannen har fortsatt beina godt plantet på jorda:

Hovland gikk med verdensstjerne: – Var en god mulighet til å lære

Golf
Karrierebeste for Hovland på golfrankingen
22/11/2021 PÅ 07:10
Golf
Hovland dropper storturnering
13/11/2021 PÅ 16:18