• Se en annen nordmann - Kristoffer Ventura - i Safeway Open på GOLFTV (og Eurosport Norge fra 22:00). Sikre deg tilgang her!
Det norske håpet har absolutt en reell mulighet til å stikke av med prisen foran fire andre nominerte. Mange vil se på Scottie Scheffler fra USA som den sterkeste utfordreren, etter at han klarte en 5. plass sammenlagt i 19/20-sesongens FedEx-cup. Hovland, på sin side, havnet på delt 20. plass.
Når det er sagt, så er nordmannen to år yngre enn Scheffler. I tillegg vant som kjent Hovland i Puerto Rico tilbake i februar. Han sikret til sammen tre topp tre-plasseringer på årets PGA-tour og klarte totalt 17 cuter. Amerikaneren har dog den sterkeste avslutningen på PGA Tour, noe som trolig sitter ferskt i minnet til juryen.
FedEx Cup
Hovlands negative trend: – En kombinasjon av to ting
09/08/2020 PÅ 12:13
Eurosports golfekspert Henrik Bjørnstad mener at Scheffler er favoritten.
– Selv om Hovland har én seier, noe Scheffler ikke har i år, så har Scheffler seks topp fem-plasseringer, Hovland har to. Scheffler har syv topp ti-plasseringer, Hovland har tre, sier Bjørnstad.
I tillegg til at Scheffler som nevnt endte bedre enn Hovland i FedEx-cup, har han også spilt inn nesten én million amerikanske dollar mer i prispenger enn nordmannen.
– Det er mye som taler for at det er han (Scheffler) som trekker det lengstre strået, sier Bjørnstad før han legger til:
– Men, det er seieren i Puerto Rico som er Hovlands ess i ermet, og den kan absolutt avgjøre i hans favør når spillerne tar sitt valg.
Det er altså «Rookie of the year» Hovland kan stikke av med. I årets spiller-kategorien finner man allerede etablerte verdensstjerner som Dustin Johnson, Justin Thomas og Webb Simpson. Det er spillerne selv (må ha minst ti deltakelser i ulike turneringer) som er med på å stemme fram vinnerne i hver sin kategori. Det er ikke ennå bestemt nøyaktig dato for annonsering av de to vinnerne.
Så du denne?

Her er Hovland maks uheldig: – Har du sett!?

Golf
Hovland falt én plass på verdensrankingen
8 TIMER SIDEN
Golf
Ser tilbake på Hovlands store blunder: – Folk var jævlig forbanna på oss
14/01/2022 PÅ 06:03