Eurosport

Eventyret over for Ventura for denne gang

Eventyret over for Ventura for denne gang

03/11/2018 09:35Oppdatert 03/11/2018 09:59

Kristoffer Ventura gjorde en god andrerunde i sin andre turneringsstart på PGA-touren, men det holdt bare nesten for nordmannen.

Kristoffer Ventura fikk sin andre turneringsstart på PGA-touren i Shriners Hospital for Children i Las Vegas denne uken.

Nordmannen hadde et vanskelig utgangspunkt etter første runde, hvor han avsluttet det 17. hullet tre slag over par.

Det betydde altså at han måtte starte dag to med å spille det 18. hullet, før han tok fatt på ny runde. Der spilte 23-åringen seg godt opp på resultatlisten, og endte bare to slag bak cuten.

Dermed endte Venturas andre turneringsinvitasjon som den forrige, to slag bak cuten etter en 72- og en 69-runde.

Det var likevel en optimistisk Ventura som møtte pressen natt til lørdag norsk tid.

– Det er bare et tidsspørsmål før jeg klarer å spille med inn på PGA-touren. Det er ikke lett i starten, men jeg har hatt det bra så langt, sa han.

Sammen med Ventura, har også to andre unge norske goflspillere markert seg dette året. Viktor Hovland gikk hele veien og vant US Amateur, mens Kristoffer Reitan ble første historiens første nordmann i US Open i juni.

Det inspirerer Ventura, som er inne i sin første sesong som proff.

– Det er utrolig bra for Norge at vi har tre spillere nå som har vært en del på tv og som har spilt, og vunnet store turneringer. Jeg tror det ser bra ut for norsk golf i fremtiden. De to er akkurat som jeg, de vil på PGA-touren så fort som mulig. Det er alltid kult å spille mot de beste, sa han.

PS. Etter to runder er det amerikanske Peter Uihlein som leder turneringen i Las Vegas.

Video - – Det ser bra ut for norsk golf

02:04