– Jeg er så stolt av dette laget. Jeg er ikke den som spiller, så all ære går til dem. Det er de som har vunnet dette. De fortjener all æren. Dere fikk meg til å se bra ut, sa lagkaptein Catriona Matthew spøkefullt etter triumfen.
Med seieren ble hun den første europeiske kapteinen til å vinne turneringen to ganger og dermed forsvare Solheim Cup-trofeet.
– Det var fantastisk å vinne på Gleneagles i Skottland for to år siden, men denne gangen i USA fikk vi virkelig testet oss. Amerikanerne hadde et fantastisk lag i år. De kjempet hardt. Vi senket flere putter enn dem, og vi er heldige som kom seirende ut. Vi er et lag på tolv der alle bidro. Det er ikke én person som vinner. Vi trengte alle tolv, sa kapteinen videre.
Golf
Woods Ryder Cup-aktuell som lagleder: – En rollemodell
7 TIMER SIDEN

Knuste

Grunnlaget for det europeiske laget ble lagt lørdag da de knuste USA 3,5-0,5. Samme dag spilte de også 2-2, før USA vant 3-1 i søndagens første batalje. Europa vant 2,5-1,5 i den andre, og dermed var stillingen 9-7 til Europa før den siste dagen.
Dermed trengte Europa bare fem av tolv mulige poeng på den siste dagen for å vinne. Det var finske Matila Castren som fikk æren av å avgjøre det, da hun satte en par-putt på hull 18.
– Det er vanskelig å beskrive. Jeg skjelver fortsatt. Jeg så på leaderboardet og visste at det kom til å bli en viktig putt. Jeg hadde så lyst til å senke den, og vi leste den perfekt. Jeg er så glad nå, sa Castren til Golf Channel like etter, ifølge Norsk Golf.

Tutta favoritt

Finnen hadde Suzann «Tutta» Pettersens gamle caddie. Tutta var med som visekaptein til Ohio og er nå den store favoritten til å ta over og bli kaptein etter Matthew.
Mandag ble stillingen 6-6, som gjorde at Europa totalt vant 15-13. En birdie fra danske Emily Pedersen på det siste hullet avsluttet en glitrende turnering for Europa.
Også i 2019 vant Europa, da 14,5-13,5. Da senket Suzann «Tutta» Pettersen den avgjørende putten på den siste dagen.
Ingen norske spillere var med på Europa-laget. Ryder Cup, som er herreutgaven av Solheim Cup, går i gang fra 24. september.
(©NTB)
Golf
Hovland bekreftet klar for Tiger Woods-turnering – skal forsvare tittelen
EN DAG SIDEN
Golf
LIV Golfs frontkjemper trekker seg fra søksmål: – De gjemmer seg
28/09/2022 KLOKKEN 17:52