Endelig kom det en etterlengtet oppdatering fra de øverste organene i golfverden. Mandag 6. april fikk vi beskjeden om at US Open, Masters og PGA Championship flyttes, mens The Open kanselleres for første gang siden andre verdenskrig.
Det var ventet at det ville komme informasjon fra øverste hold, og det var et ambisiøst budskap de nå sendte ut. Det er liten tvil om at lederne for de ulike organisasjonene har snudd de stenene de kan for å gi det et realt forsøk i 2020. For oss som er glad i golf var det et budskap fylt med håp og drømmer i en ellers mørk tid, så gjenstår det å se om det blir med håpet eller at drømmene ben å gå på.
Golf
Hovland fikk eksklusiv invitasjon av Tiger Woods - slik avslutter han 2021
I GÅR PÅ 18:37
  • Se «Golf i karantene» med Viktor Hovland og Kristoffer Ventura på GOLFTV og Dplay!
Ikke siden andre verdenskrig har man gått en sesong uten verdens eldste golfturnering. Den eneste av de fire majorturneringene på herresiden som måtte kanselleres helt og holdent ble altså The Open. Det er veldig trist, men også forståelig slik situasjonen er i England og spesielt London-området. Royal St George's vil likevel få arrangere mesterskapet i 2021, mens 150 års jubileet skal spilles på St.Andrews i 2022.
PGA of America var tidlig ute med å utsette deres mesterskap, som skulle gått i mai måned. TPC Harding Park i San Fransisco skal fortsatt være vertskap for PGA Championship i år, men nå skal det spilles 3 til 9. august. Det var i dette tidsrommet OL skulle spilles, men det er som kjent utsatt ett år.
PGA of America har også gitt beskjed om at Ryder Cup fortsatt er planlagt til sin originale dato i september, nærmere bestemt 22-27. september. Her vil det nok komme mer informasjon i løpet av sommeren da det er flere parter involvert.
USGA har på sin side måtte kansellere noen av sine turneringer, men US Open har de klart å finne plass til i kalenderen. Originalt skulle turneringen spilles 18-21 juni utenfor New York, men er nå satt opp til å gå av stabelen 17-20 september. Det er fortsatt Winged Foot Golf Club som skal arrangere mesterskapet. Dette gir også PGA Tour en ledig uke i juni, der hvor US Open originalt skulle spilles, til å muligens skyve en av de andre turneringene til.
Sett denne? Bloggen fortsetter under videoen:

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

Turneringen det har vært knyttet aller mest spenning til er Masters. De høye herrer på Augusta National har funnet ut at 9-15 november er det beste alternativet for «den beste uken i året». Houston Open har gått med på å flytte sin turnering for å skape plass, og fra Augusta National meldes det om at de samme spillerne som hadde vært kvalifisert for turneringen på sin originale dato er de som vil få en invitasjon til november utgaven også. For oss nordmenn betyr det dessverre at Viktor Hovland ikke vil pegge opp i 2020 utgaven av Masters. Så gjenstår det å se om vi får se de samme fargerike blomstene på en høstpreget Augusta National, det forundrer meg ikke om de overrasker oss i november også. Været vil definitivt være kjøligere og banen spilles lengre i november enn april.
For PGA Touren, og de andre tourene verden over, gjenstår det fortsatt litt arbeid med å få sydd sammen kalenderen. På PGA Touren har de skjøvet sesongens siste turnering og de de tre playoff-turneringene en uke, men står fast ved at sluttspillet skal gjennomføres og pokalen deles ut. Det blir jo en del færre turneringer dersom det skulle bli slik de nå har satt det opp, men her er nok ikke siste ord sagt. Touren har gitt signaler om at det vil komme mer informasjon de neste ukene om programmet videre i 2020. Her er det fortsatt en del ubesvarte spørsmål.
Tross den håpefulle beskjeden er det vanskelig å ikke tenke på hvordan situasjonen i USA er per dags dato. Utviklingen er unektelig negativ, og det ser mildt sagt utfordrende ut å få startet opp sesongen om halvannen måned. Selv uten publikum er det fortsatt et par tusen mennesker i sving for å få gjennomført en turnering ute på PGA Touren, alt fra media, frivillige, turneringsadministrasjon, spillere og caddier for å nevne noen. I tillegg skal alle disse fly inn fra forskjellige steder i verden og innad i landet, noe det er vanskelig å se for seg at vil være mulig. Det er litt av en kabal som skal legges for hver enkelt turnering, samtidig som man skal ivareta de ulike parters interesser.
Så selv om det var et lysglimt å lese beskjeden som kom på mandag, så er situasjonen fortsatt meget alvorlig, spesielt i USA. Programmet er meget ambisiøst og vil gi noen fantastiske opplevelser mot slutten av sesongen, med US Open og Ryder Cup etter hverandre i september og ikke minst Masters noen uker før adventstiden. Det vil dog overraske meg om PGA Touren klarer å igangsette sin sesong i slutten av mai, men nå er det jo noen ledige uker gjennom sommeren etter mandagens beskjed.
Jeg tillater meg å være forsiktig optimist og håper vi kan få gleden av å se verdens beste golfere i aksjon igjen så snart det er trygt og forsvarlig. Jeg savner å glede meg til helgene, duellene og spenningen som PGA Touren bringer hver uke.

Ventura: – Kanskje det tøffeste for meg med golfen nå

The CJ Cup
Hovland med flott avslutning i Las Vegas
17/10/2021 PÅ 22:06
The CJ Cup
Hovland med birdie-tørke – endte dagen to slag under par
16/10/2021 PÅ 23:39