De lange jernene kan ofte skape litt ekstra frykt hos mange, spesielt når man står foran et slikt slag fra fairway. Med mindre loft (vinkel) på kollehodet enn de korte jernene, samt lenger avstand mellom deg og ballen, så blir det fort litt mer utfordrende å få de lange jernene til å oppføre seg likt som de korte.
Her er tre ting jeg tenker på når jeg slår mine lange jern og som jeg håper kan gi deg litt bedre kontroll. Forhåpentligvis vil det også gjøre at du mestrer de tøffe slagene med lange jern bedre fremover.
1. Pass på greptrykket
Jeg var litt innom det i forrige ukes blogg med viktigheten av å løsne på greptrykket, og her kommer det igjen. Ved å holde for hardt skaper du spenning og mister følelse og timing. Det har veldig mye å si når det kommer til de lange jernene, da avstanden mellom deg selv og ballen er lengre. Forsøk derfor å løsne på greptrykket ditt og bli kvitt den spenningen før du starter svingen.

Godt tips i oppstillingen er også å passe på at ballplasseringen ikke er for langt frem. Akkurat foran midten er bra. For langt frem vil gjøre den vanskelig å komme inn i ballen med riktig vinkel, og for langt bak vil gjøre det utfordrende å få ballen ordentlig opp i luften.
Golf
Hovland tilbake raskere enn ventet: – Fornuftig
I GÅR PÅ 15:21
2. Hold rytmen
Timing er nøkkelen med de lange jernene og det blir enda enklere ved å holde rytmen. Ikke forsøk å slå de lange jernene hardere for å få ut maks lengde, det vil kun gjøre det vanskeligere å få god ballkontakt. En god rytme vil også gjøre det enklere med tanke på timingen i balltreffet.

En liten treningsøvelse kan være å bruke små ord eller telle gjennom sving for å holde jevn rytme, 1-2-3 for eksempel.
3. Angrip ballen/Ikke prøv å hjelpe ballen opp
Det aller viktigste rådet når det kommer til lange jern, og som flest gjør feil, er å forsøke å hjelpe ballen opp i lufta. Et langt jern har mindre loft (vinkel) på køllehodet og vil så klart gå lavere enn de andre jernkøllene. Det gjelder å ikke prøve å hjelpe ballen opp. Forsøk å holde midten av overkroppen din over ballen når du treffer og slå ned igjennom slaget. På denne måten vil du klare å legge press på ballen og da vil den også forsvinne opp i luften.
Prøv å slå noen lave slag med de lange jernene for å tvinge deg selv til å slå ned på ballen.
Husk også at dersom man sliter med de lange jernene, så finnes det hybrider der ute som er enklere å spille med. Ikke nøl med å ta hybrider, eller rescue, i spill for å gjøre et vanskelig slag enklere. Hybrider er også enda lettere for de fleste golferne å få ut av roughen, samt få litt ekstra høyde på.
Lykke til!

Woods: – En krig som ikke har en synlig fiende

Golf
PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren
28/06/2022 PÅ 19:50
Golf
Åpner for deltagere fra omstridt tour
22/06/2022 PÅ 09:33