Til manges glede er golfsesongen endelig i gang. Det betyr også at man fort finner ut hvor skoen trykker i golfspillet sitt.
Det er ingen hemmelighet at driveren er en veldig viktig kølle i golfbagen og det er ikke så mye som skal til for å bli bedre med driveren.
En av de beste i verden med den største kølla i bagen er vår egen Viktor Hovland. Her er tre punkter jeg mener er viktig for å mestre driveren og som Viktor Hovland gjør veldig bra.
Golf
Hovland klatrer på rankingen
13/09/2021 PÅ 06:25
1. God oppstilling
Det er viktig med en god oppstilling på alle typer slag, spesielt med driver. Få ballen plassert litt foran midten, i motsetning til jernslagene som er mer mot midten, og sørg for at du har et godt solid grunnlag med overkroppen din vinklet litt mot høyre (Motsatt dersom du er venstrehendt). Dette vil hjelpe deg til å kunne ta ballen på vei opp igjennom treffet, som er gunstig for å få mest ut av driveren.

Prøv også å løsne litt på greptrykket. Et litt for hardt grep skaper mye spenning i kroppen og kan gjøre at du mister lengde og kontroll på slaget.
2. Få en god rotasjon i baksvingen
For å få ut maks lengde du har i deg er det viktig med en god rotasjon i baksvingen. Forsøk å kjenn at du klarer å rotere hoftene så godt som mulig i baksvingen og prøv å få venstre skulder under haken din. Ved å rotere så godt man klarer vil man kunne klare å hente mye kraft. Det er også her "pumpesvingen" til Hovland har hjulpet han da den skaper en ekstra rotasjon som gir Viktor muligheten til å hente enda mer kraft.

Her er det viktig å påpeke at en slik øvelse nok er bedre å ta i bruk på rangen enn på banen for de aller fleste golfere.
3. Bruk bakken og åpne kroppen
Mange av de beste i verden med driveren bruker bakken i nedsvingen for å skape lengde, samtidig som de åpner opp kroppen i gjennomsvingen. Ved å bruke bakken når man starter nedsvingen og kjenne føttene trykke ned i bakken vil man kunne skape mer kraft. En ting man absolutt ikke ønsker er at venstre kne beveger seg i retning ballen når man svinger igjennom. Forsøk derfor å få venstre kne unna i nedsvingen slik at man åpner kroppen opp og kan la køllen flyte fritt gjennom balltreffet.
Husk også å konsentrer deg om et godt balltreff og ikke sving raskere og hardere. God rytme gir ofte bedre balltreff, som igjen vil gi mer stabilitet.
Selv har jeg aldri vært noen langtslående herremann, men har klart å ha en stabil driver som jeg kan stole på. Selvfølgelig er alle golfsvinger ulike, men jeg håper disse punktene kan bidra til at driveren din funker litt bedre i år enn tidligere. Glem heller ikke å oppsøke din lokale pro for å få hjelp, samt få en driver som er tilpasset til deg. For eksempel spiller jeg i dag med en driver som er én tomme kortere enn normalt

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

BMW PGA Championship
Forhåndsfavoritt Hovland langt nede på resultatlisten etter siste runde
12/09/2021 PÅ 11:13
BMW Championship
Skuffende dag av Hovland: – Sjeldent svak
11/09/2021 PÅ 14:09