Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med skremmeskudd: – Jeg har fått tilbake godfølelsen igjen

Oppdatert 15/09/2022 klokken 13:18 GMT+2

Viktor Hovland spiller Itailan Open på neste års Ryder Cup-bane denne uken. Han kommer fra en meget oppløftende 5. plass i BMW PGA Championship forrige uke og virker å ha funnet sitt gamle jeg igjen - til tross for en sisterunde litt under pari- før turneringen i Italia.

Hovland med spinnvill hole-in-one: – Det der er utrolig!

– Jeg har fått tilbake mye av godfølelsen igjen, mye av det jeg kjente på i starten av året, så det er deilig. Spesielt jernspillet er der det skal være. Jeg gikk 14 under par og kom topp 5 sist uke uten å føle at det var i nærheten av noe makspotensiale, så det lover godt før denne uken, forteller Hovland til Discovery.
Han deltar i Italian Open for aller første gang og sin andre strake turnering i Europa. Banen spilles på Marco Simone Golf Club, som er vertskap for Ryder Cup 2023.
Nordmannens beslutning om å spille i Italia var derfor ganske naturlig.
– Det var en ganske grei avgjørelse når jeg først dro til Europa. At turneringen i tillegg spilles på Ryder Cup-banen, gjorde det enda mer naturlig.
  • Følg Viktor Hovland åpningsrunde i vårt livesenter på Eurosport.no fra kl. 14:30

Diskuterte Ryder Cup-strategi

Det må nesten et mirakel til dersom Viktor Hovland ikke blir å se på det europeiske Ryder Cup-laget neste år. Hovland sammen med Rory McIlroy, Matthew Fitzpatrick og Tyrrell Hatton spiller alle i Italia. Kvarteten, sammen med Jon Rahm, er ventet være stammen i Team Europe i mange år.
– Jeg håper og tror selvfølgelig at jeg blir en del av laget også neste år. Det er jo også med noen av de andre gutta som sannsynligvis blir en del av laget (McIlroy, Fitzpatrick, Hatton, journ.anm), så det blir en fin måte å bli kjent med området på.
Før turneringen spilte Hovland treningsrunder med både Luke Donald (Ryder Cup-kaptein) og Eduardo Molinari (vise-kaptein). Molinari er også nordmannens spillepartner de første to dagene i Italia.
– Det var avsplappet stemning. Både Luke og Eduardo tok en nærmere titt på banen og så litt på hva som kan endres litt før neste år. Kanskje gjøre noen av hullene litt smallere, kanskje legge til en bunker her og der. De snakket litt med meg om hva synes om noen av hullen og hva jeg hadde ønsket. Så det var en god dialog om neste år samtidig som vi alle prøvde å forbedre oss til denne uken, sa Hovland i et intervju med DP World Tour før turneringen.
Sett denne?
picture

Kommentatorene tar av etter vanvittig Hovland-innspill: – Dagens slag

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame