Getty Images

Drømmestart for golf-Reitan i Australia

Drømmestart for golf-Reitan i Australia
Av Eurosport

14/02/2019 12:05Oppdatert 14/02/2019 12:06

Golfproffen Kristoffer Reitan gikk sin åpningsrunde på europatouren i australske Perth sju slag under par. Det holdt til delt ledelse.

Han gikk runden på 65 slag og deler ledelsen i turneringen sammen med filippinske Miguel Tabuena. Trønderen noterte åtte birdier og en bogey på sin åpningsrunde.

Utgangspunktet foran de tre siste rundene kunne knapt vært bedre.

– Det var en veldig bra runde golf. Det var fint og stabilt hele veien. Jeg gjorde ingen store feil, og de to gangene jeg misset green, lå ballen i greenkanten. På de siste seks hullene dro jeg i et par lengre putter også. Det var solid hele veien, sier 20 år gamle Reitan til Norsk Golf.

– I dag klaffet det ordentlig. Det er fortsatt mye igjen, og mye kan skje, men det er deilig å se at toppnivået mitt holder til å lede, tilføyer han.

Kristian Krogh Johannessen og Espen Kofstad deltar også i turneringen i Perth. Begge innledet med en runde på banens par torsdag.

Johannessen og Kofstad deler med det 55.-plassen med en rekke andre spillere.

De 65 beste spillerne etter to runder får fortsette turneringen lørdag. Deretter kuttes feltet ytterligere ned. Kun de 24 beste sammenlagt får kjempe om seieren søndag.

Like god start som Reitan fikk ikke Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud på ukens LPGA-turnering i australske Adelaide torsdag. Daffinrud endte åpningsrunden på par, mens Skarpnord gikk de 18 hullene tre slag over par.

Det gir henholdsvis 48.- og 96.-plass etter første dag. Skarpnord ligger ikke an til å klare cuten.

(©NTB)