Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland-scenario som kan sikre flere millioner: – Hadde vært utrolig kult

Joakim Opphus

Oppdatert 16/11/2022 klokken 18:08 GMT+1

Viktor Hovland (25) spiller sin andre sesongfinale i 2022. Denne gangen på den europeiske golftouren, DP World Tour. Der kan nordmannen sikre seg en enorm sum med penger dersom alt går hans vei.

Hovland før sesongfinalen i Dubai: – Det kan bli ganske morsomt

  • Følg Viktor Hovland åpningsrunde i DP World Tour Championship i vårt livesenter fra kl. 09:25 torsdag
Og nordmannen ligger strålende til før det hele skal avgjøres denne uken i Dubai.
Han innehar femteplassen totalt i DP World Tour-rankingen (tidligere kalt «Race to Dubai») og har i aller høyeste grad muligheten til å stikke av med pengepremien på drøye tre millioner dollar som tilsvarer 29,8 millioner norske kroner.
– Det hadde vært utrolig kult. Dette er en historisk turnering og potensielt sette navne mitt i historieboken hadde vært utrolig kult, sier Hovland i et intervju med DP World Tour.
Intervjuet kan du se i toppen av saken.

Trives i Dubai

Hovland deltok også i turneringen tilbake i en koronapreget utgave i 2020. Da tok nordmannen en imponerende tredjeplass, kun to slag bak vinner Matt Fitzpatrick. 25-åringen har troen på at han kan få til noe av det samme i årets turnering.
Han mener selv at banen passer han godt.
– Det er ganske bredt fra tee, men det hjelper å slå langt og rett på utslagene, som jeg føler jeg har gjort en god jobb med de siste årene. Da kan jeg gi meg selv gode jernslag inn på greenene og mange birdieputter.
– Og hvis jeg kan fortsette å putte bra som jeg har gjort i hele år egentlig, så kan det bli ganske morsomt, sier han videre.
  • Følg Viktor Hovland åpningsrunde i DP World Tour Championship i vårt livesenter fra kl. 09:25 torsdag

Hovland-scenario

Det er sju spillere som har en sjanse til å stikke av med totalseieren på DP World Tour. Men de med største mulighet er følgende fem:
Rory McIlroy (4154 poeng) leder med rankingen foran Ryan Fox fra New Zealand (4026 poeng) og Matt Fitzpatrick (3155 poeng).
Tommy Fleetwood vant forrige helg og passerte med det Viktor Hovland og tok over fjerdeplassen med sine 2836 poeng. Hovland har 2711 poeng på femteplass.
Dersom den norske golfstjernen skal klare ta seg forbi nordirske McIlroy å vinne hele rankingen og stikke av med de 30 millioner kronene må følgende skje:
  • Hovland må vinne turneringen.
  • McIlroy må ende på en lavere plassering enn en fjerdeplass.
  • Fox må ende på en lavere plassering enn en tredjeplass.
McIlroy er faktisk den eneste spilleren av disse fem som ikke har vunnet på DP World Tour denne sesongen, men står med to 2. plasser. to 3. plasser og fire topp 10-plasseringer. Fox har vunnet to turneringer i år, mens de siste tre har alle vunnet en turnering hver.
Hovland vant Dubai Desert Classic i januar, bare et steinkast omtrent fra Earth Course-banen hvor denne ukens turnering avholdes.
På pressekonferansen i forkant av turneringen forteller Hovland at han føler at spillet absolutt trender i riktig retning, spesielt spillet fra tee.
– Jeg føler at jeg nærmer med den gode gamle dagene når det kommer til «ballstriking». Jeg slår litt lenger nå, men jeg har mer kontroll på slagene også. Jeg vet litt bedre hvor de kommer til å gå. Jeg prøver ikke å skru ballen for mye og det går litt mer på instinkt nå. Jeg er på en mye bedre plass med de slagene nå enn hva jeg var for noen måneder siden.
  • Følg Viktor Hovland åpningsrunde i DP World Tour Championship i vårt livesenter fra kl. 09:25 torsdag
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame