• Se Viktor Hovland i Sentry Tournament of Champions torsdag fra midnatt på GOLFTV og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Hvert år er det flere spillere som bryter igjennom på PGA Touren og vinner for aller første gang, mens noen igjen må vente på å få sin drøm oppfylt. I et amputert 2020 var Viktor Hovland en av seks spillere som seiret for aller første gang. Så hvem tar steget ut fra skyggen i 2021?
Her har du mine fem kandidater:
FedEx St. Jude Championship
Optimistisk Hovland: – Dette var en god start
EN TIME SIDEN
1. Scottie Scheffler
Fjorårets «Rookie Of The Year» foran vår egen Viktor Hovland. Det er ikke akkurat noen høyoddser at mannen fra Texas skal hoppe inn i seierssirkelen i 2021, men det er ingen tvil om at det er et spørsmål om når og ikke om han vinner.
Scheffler endte som nummer fem på FedEx Cup-rankingen forrige sesong, men altså uten en seier. Sesongen besto likevel av hele sju topp ti-plasseringer, og en minneverdig 59-runde under FedEx-sluttspiller i THE NORTHERN TRUST.
Scheffler får sin første seiersmulighet allerede denne uken på Hawaii, der han kvalifiserte seg gjennom å kvalifisere seg til fjorårets Tour Championship. Det er hevet over enhver tvil at 24-åringen besitter alle kvaliteter som trengs for å vinne på Touren, med en unik evne til å gå lavt, et glimrende spill fra tee til green og til tider en meget varm putter.
Det er dog halvannet år siden han løftet en pokal sist, da på Korn Ferry Tour i august 2019. Blir det Schefflers tur i år?
2. Tommy Fleetwood
Det er mulig at engelskmannen med den fyldige manken er et noe feigt valg å sette på denne listen, men fasit er at Thomas Paul Fleetwood aldri har vunnet en turnering på PGA Touren. Fleetwood spilte kun 11 turneringer på PGA Touren forrige sesong, men klarte likevel å bli blant de 125 beste.
2019/2020 sesongen inneholdt riktignok kun én fattig topp ti-plassering, en tredjeplass i Honda Classic. Der trengte han en birdie på det siste hullet for å tvinge frem omspill med Sungjae Im, men etter en ball i vannet endte det med bogey og seier til Im.
Fleetwood har startet sesongen helt greit, med en delt 10. plass i Masters som hittil beste resultat. Han er nok typen som har de beste mulighetene på en del av de tøffere banene, som han viste i fjorårets Honda Classic. Arnold Palmer Invitational og US Open er andre turneringer som bør passe ham bra.
Det bør med andre ord være gode muligheter for en ny engelsk vinner på PGA Touren i 2021. Fleetwood har hvertfall bevist ved flere ganger at han har nivået inne, og verdens 16. beste golfspiller signerte også en utstyrsavtale med TaylorMade like før jul. Kanskje det er nok til å endelig ta hjem en tittel på amerikansk jord?
3. Doc Redman
Den tidligere US Amateur-vinneren har virkelig fått opp farten på sin profesjonelle karriere, og er en av de spillerne mange forventer skal ta steget opp til de store gutta i 2021. Klokket kun inn én topp ti plassering i fjor, men avsluttet sesongen veldig sterkt og var med der oppe ved flere anledninger. 23 åringen klatret også inn blant topp 100 i verden i 2020.
Redman endte til slutt som nummer 71 på FedEx Cup-rankingen og misset dermed den neste siste turneringen i sluttspillet, BMW Championship, med én fattig plass. Har startet årets sesong meget bra, med en delt tredjeplass i sesongens første turnering, Safeway Open, fulgt opp med en fjerdeplass i Bermuda Championship. Amerikaneren er i likhet med Hovland meget god fra utslagsstedet og inn mot green, men har ikke klart å sette sammen alt samtidig helt enda.
Doc Redman har fortsatt ikke vunnet som proff, så det er et stort steg som skal tas for 23-åringen. Hans nærmeste forsøk var faktisk da han mandagskvalifiserte inn til Rocket Mortgage Classic i 2019 og ble nummer to, kun slått av Nate Lashley. Se opp for Doc i 2021!
4. Will Zalatoris
Høstens store overraskelsesmann har virkelig fått sitt gjennombrudd på PGA Touren. Før han kvalifiserte seg inn til US Open på Winged Foot hadde Zalatoris kun klart én eneste cut på Touren. Hans gode prestasjoner siden september har ført han opp til 57. plass på verdensrankingen, og gitt han et midlertidig medlemskap på PGA Touren.
24-åringen fra California må samle opp like mange poeng som det nummer 125 på fjorårets FedEx Cup-ranking hadde, og det er kun 40-50 poeng som mangler om man ser på hva som krevdes i 2020. Men Zalatoris burde heller, etter alle sine gode prestasjoner i høst, ha som innstilling å ta sin første seier – noe som vil gjøre ham kvalifisert til FedEx Cup-sluttspillet.
Et glitrende spill fra tee og inn mot green var den store katalysatoren for de gode prestasjonene i 2020. Sitter alt i en turnering, så er Zalatoris absolutt god nok til å vinne på Touren. Han leder for øyeblikket Korn Ferry Tour-rankingen for den kombinerte 2020-2021 sesongen. hvor han på 16 turneringer har hele ti topp 10-plasseringer.
Spesielt i de litt mindre turneringene vil det komme gode muligheter for Zalatoris. Kanskje han gjør som Viktor Hovland og tar sin første triumf i Puerto Rico?
5. Patrick Rodgers
Når skal det lykkes for Patrick Rodgers? Det begynner å bli et vanlig spørsmål foran hver sesong og hvert kalenderår. 28-åringen har vært på PGA Touren siden 2015, og er nå inne i sin syvende fulle sesong uten seier. Hans 74. plass fra 2015/2016-sesongen er faktisk hans beste plassering i FedEx Cup.
Rodgers hadde kun én topp ti-plassering i 2019/2020-sesongen, som endte med exit etter første turnering i FedExCup-sluttspillet og en 86. plass på sammenlagtlistene. Har samlet opp 13 topp ti-plasseringer i sin karriere med tre andreplasser som beste notering, sist gang etter tapt omspill mot Charles Howel III i RSM Classic i november 2018. Normalt sett er han en av Tourens beste med putteren, og Rodgers har også gode lengder i bagen.
Hans hittil eneste profesjonelle seier kom på Korn Ferry Touren tilbake i Colombia 2015, så tiden er langt på vei inne for nummer to. For det er ingen tvil om at Rodgers – som i college-karrieren på Stanford slo Tiger Woods' rekord for laveste gjennomsnittscore, og tangerte antall seire (11) – har ferdighetene som skal til for å vinne på golfens største scene.

Slik reagerte Hovland på Eurosport-kommentatorenes tårer

FedEx St. Jude Championship
Fornøyd Hovland etter første FedExCup-turnering: – Jeg spilte mye bedre i dag
2 TIMER SIDEN
FedEx St. Jude Championship
Millimeterne ikke på Hovlands side: – Det gjør vondt det
2 TIMER SIDEN