Den nye og mye omtalte touren starter på Centurion Golf Club utenfor London 9. juni.
Superligaen har fått mye kritikk som følge av Saudi-Arabias mange brudd på menneskerettighetene.
Den totale premiepotten for åpningsturneringen er på rundt 240 millioner kroner, der snaue 40 av dem går til vinneren. Det er langt mer enn det som er vanlig i PGA-touren.
PGA Championship
Golfstjerne fikk ublidt møte med rivalens ball
9 TIMER SIDEN
PGA sier i en pressemelding at de ikke vil la noen spillere som velger å delta i London fortsette å spille på PGA-touren. Spillerne er under kontrakt med PGA, og dermed er det de som har siste ord i saken. Ifølge medier har minst tolv spillere søkt om å få delta i London-turneringen.
«Vi har meddelt til de som har søkt at søknaden avslås», opplyser visepresident Tyler Dennis. «Som følge av det er ikke medlemmene våre autorisert til å delta i Saudi Golf Leagues London-arrangement i henhold til våre regler. Som en medlemsorganisasjon tror vi at denne avgjørelsen er i beste interesse for PGA Tour og dens medlemmer», heter det videre.
Avgjørelsen vil trolig igangsette en rettslig gang mellom de to tourene.
At PGA-touren er så klare i meldingen er tøft, mener discoverys golf-ekspert Marius Thorp.
– Det er veldig standhaftig og tøft av dem å trekke en så tøff linje, og kjøre hardt mot det de mener er innenfor deres reglement, sier Thorp om pressemelding.

Reagerer

Det er den tidligere verdenseneren Greg Norman som er direktør i den nye ligaen. Han raser mot PGA-tourens avgjørelse.
– Dette er svært skuffende i lys av tourens status, som er å fremme fellesinteressene til profesjonelle golfere. I stedet er de innstilt på å opprettholde sitt ulovlige monopol, sier han ifølge nyhetsbyrået DPA.
– Uansett hvilke hindringer PGA-touren legger i veien for oss, vil vi ikke bli stoppet. Vi vil fortsette å gi spillere alternativer som promoterer det fantastiske golfspillet globalt, fortsetter han.
Tidligere i uken sa Norman at han hadde fått ytterligere 19 milliarder til å bygge touren til å bli en 14-turneringskonkurranse fra 2024. Turneringen sponses av Saudi-Arabias investeringsfond. Det er statlig eid og styrer også fotballklubben Newcastle i engelske Premier League.
Stjernedeltakelse PGA-stjernene Phil Mickelson og Lee Westwood har begge snakket om å kombinere PGA-spill med den nye superligaen. Mickelson var blant de første til å forsvare den, men har siden beklaget sine uttalelser og ser ut til å vende nesen tilbake mot PGA-touren.
Forrige uke lot spanske Sergio Garcia sin frustrasjon over en forsvunnet golfball gå utover PGA-touren. Han hintet i ettertid sterkt om at det kunne bli aktuelt å delta i den nye Saudi-Arabia-finansierte superligaen.
– Jeg gleder meg til å forlate denne touren og komme meg ut herfra, kunne man høre han si.

Liten tro på Superliga

Med de navnene som har snakket høyest for en superliga har ikke golfekspert Thorp veldig tro på prosjektet.
– Per nå har de største spillerne sagt at de støtter PGA, og uten de største stjernene kommer ikke en slik type liga eller tour til å klare å utvikle seg over tid. De er nødt til å ha store profiler, og det har de ikke nå, sier Thorp som minner om at det stort sett er eldre spillere som har ytret seg positive - og ingen av golfens største stjerner.
(NTB/Eurosport)
PGA Championship
Hovland-kopi i andre runde – fortsatt på par
19 TIMER SIDEN
PGA Championship
Godkjent åpning av Viktor Hovland – på par etter første dag
19/05/2022 PÅ 18:08