AUGUSTA / OSLO (Discovery):
Statistikken ble en snakkis i studioet til GOLFTV etter at Hovland slo tilbake med to birdier på rappen etter å ha åpnet med en trippel bogey på torsdagens runde.
Golf
Vant NM etter grov tabbe fra spillerpartneren: – Jævlig gøy
I GÅR PÅ 14:38
– Når han gjør en bogey, så svarer han med en birdie 35,24 prosent av gangene. Da kan alle som sitter hjemme regne på det. Han har gjort 99 bogeyer, tolv dobbel bogeyer og en trippel bogey så langt i sesongen før Masters, sa Discovery-ekspert Marius Thorp.
Nordmannen er altså den spilleren i PGA-sirkuset som oftest slår tilbake med en birdie eller bedre etter å ha fått bogey eller verre på det foregående hullet.
Andremann på lista er Bryson DeChambeau. Han har en «bounce back» på 34,78 prosent, viser PGA-tourens oversikt.
Alt gikk galt for Hovland på det første hullet. Se video under:

Marerittstart for Hovland: – Må være litt smartere

– Han er en råtass

Under torsdagens åpningsrunde slo Hovland også tilbake med en birdie på hull 13 etter bogey på hull 12.
Det gir han en bounce back på 50 prosent, noe som vil forbedre statistikken nevnt ovenfor.
– Det sier mye om hans mentale styrke. Det er et tegn på at man klarer å legge ting bak seg, søker revansj og får det også. Det sier alt om hans mentale styrke. Den er kneppet vassere enn de fleste der ute, sier Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad.
Til sammenligning er snittet på PGA-touren 20,57 prosent, 14 prosentpoeng lavere enn Hovland.
– Det er helt rått. Han er en råtass, rett og slett. Han fighter seg tilbake selv om det kommer noen bogeyer på rad. Det er mesterlig gjort. Det var nok et sjokk for systemet hans å gå av greenen med en sjuer på hull nummer én. Han legger det bak seg og går av med par totalt allerede på hull seks. Det er helt vilt, sier Bjørnstad.

Fikk ros av stjerner

– Hvor viktig er det å ha den egenskapen?
– Det er veldig viktig for scoren sin del. Man kommer inn i matchen igjen etter et dårlig hull eller flere på rad, men også viktig mentalt sett for å komme seg tilbake - og så inn i turneringen igjen, sier Bjørnstad.
Allerede tilbake i 2019, da Hovland nettopp hadde startet sin profesjonelle karriere, var flere stjerner forbløffet av nordmannens evne til å slå tilbake
– Han er virkelig sterk mentalt. Jeg liker innstillingen, han har noe alle ville elske å ha. Han er fryktløs og koser seg på banen, han blir ikke satt ut av hvor stort dette er, sa Padraig Harrington i et intervju med Discovery den gang.
– Måten han har taklet overgangen fra amatør til proff på viser hvor sterk han er mentalt, og det er egentlig den aller viktigste egenskapen i golf, sa Henrik Stenson.
Saken fortsetter under videoen.

Her treffer stjerna sin egen far: – Au!

Veldig fornøyd Hovland

Selv forklarte Hovland at han blir forbannet, men makter å flytte fokus og stole på egne evner.
– Hvor mentalt utfordrende er det når det går så mye opp og ned – for du klarer jo å slå tilbake gang på gang?
– Det er jo frustrerende å starte en major-turnering med en trippel bogey, for du vet jo at det blir veldig vanskelig å ta igjen det tapte. Heldigvis klarte jeg det i dag, noe jeg er veldig fornøyd med. Men det skjer ikke akkurat hver gang, du har generelt sett ikke råd til å gjøre sånne store feil, sier Hovland til Discovery to år senere.
Hovland endte runden med ett slag over par.
– En bogey her og der går greit, for du kommer jo til å gjøre noen birdies også. Men jeg gjorde det litt for interessant for meg selv med den starten, fortsetter nordmannen.
Hovlands venn og kollega, Kristoffer Ventura, ligger for øvrig litt over snittet med en bounce back på 23,38 prosent.
Golf
Slår slag fra vannkanten i bokseren: – Dette er artig
I GÅR PÅ 10:59
Golf
Måtte trekke seg: – Limt til senga med ei bøtte som støttespiller
05/08/2022 PÅ 11:45