• The Northern Trust: Se Viktor Hovland torsdag og fredag på GOLFTV
Se Hovlands turneringsplan for resten av 2021 nederst i saken!
Viktor Hovland står overfor sesongens mest intensive uker. Det hele starter med denne ukens THE NORTHERN TRUST, den første av de tre turneringene i FedExCup-sluttspillet, som markerer slutten på PGA Tour-sesongen 2020/21.
Golf
LIV Golfs frontkjemper trekker seg fra søksmål: – De gjemmer seg
28/09/2022 KLOKKEN 17:52
Med sin 11. plass på FedExCup-rankingen er Hovland så å si sikret spill i både THE NORTHERN TRUST, BMW Championship og Tour Championship.
Men om man trodde sesongslutt var synonymt med ferie, har Hovland ingen planer om å ligge på latsiden. Uken etter Tour Championship planlegger nemlig 23-åringen å dra til London for å spille BMW PGA Championship på Europatouren 9. til 12. september. Turneringen markerer slutten på kvalifiseringsperioden til Ryder Cup, og vil også sørge for at Hovland oppfyller kvoten for antall Europatour-turneringer (fire) man må spille i samme kalenderår.
For etter en ukes pust i bakken venter nemlig sesongens kanskje største høydepunkt for vår mann. Ryder Cup, golfsportens mest prestisjetunge duell mellom USA og Europa, vil finne sted nord-øst i USA, på Whistling Straits Golf Club i Wisconsin fra 24. til 26. september. Hovland er for øyeblikket trygt inne på det europeiske laget, og det skal et lite mirakel til for at han ikke er der også etter BMW PGA Championship. Skulle han dog havne utenfor, er det nærmest garantert at Europas kaptein Padraig Harrington velger Hovland som ett av sine tre wildcards.
Etter Ryder Cup vil Hovland endelig få sin fortjente turneringspause – nordmannen er ikke ventet å returnere på PGA Touren før CJ Cup i midten av oktober. Deretter følger ZOZO Championship i Japan, før Hovland tar en ukes pause for å lade opp til å forsvare tittelen i Mayakoba. Det betyr at Hovland ser ut til å stå over WGC-turneringen i Kina i slutten av oktober.
Avslutningen på 2021 er ikke 100 prosent spikret, men et sannsynlig scenario er at Hovland spiller Houston Open før han drar til Dubai og spiller Europatourfinalen, DP World Tour Championship, som i fjor. Deretter venter en lengre juleferie, hvor noen uker skal brukes hjemme i Norge.
Skulle Hovland stå igjen uten en seier på PGA Touren i 2021, går han glipp av Sentry Tournament of Champions 6. til 9. januar. Spørsmålet er da om Hovland velger å stå over Sony Open, som i likhet med Sentry spilles på Hawaii, uken etter. Skulle det bli tilfellet, kan det hende vi ikke får se Hovland på PGA Touren igjen før i Farmers Insurance Open 27. til 30. januar. Planen for starten av 2022 avhenger altså av flere faktorer, og er enda ikke fastsatt.
Her er Viktor Hovlands foreløpige turneringsplan for resten av 2021:
  • 19-22. aug: THE NORTHERN TRUST
  • 26-29. aug: BMW Championship
  • 2-5. sept: TOUR Championship
  • 9-12. sept: BMW PGA Championship (Europatouren)
  • 24-26. sept: Ryder Cup
  • 14-17. okt: THE CJ CUP @ SUMMIT
  • 21-24. okt: ZOZO Championship
  • 4-7. nov: World Wide Technology Championship at Mayakoba
  • 11-14. nov: Houston Open*
  • 18-21. nov: DP World Tour Championship* (Europatouren)
Turneringene merket med * er ikke 100 prosent spikret, men veldig sannsynlige ut ifra dagens program.
Golf
USA fortsatte dominansen i Presidents Cup – tok sin niende strake seier
25/09/2022 KLOKKEN 21:40
Golf
Golfforbund bryter med stjernespilleren: – Kan ikke lenger være et forbilde
22/09/2022 KLOKKEN 15:13