Den norske golfstjernen har lagt bak seg en heftig periode med fire strake turneringsuker. 24-åringen innrømte faktisk til Discovery at han kanskje ikke burde spilt Valspar Championship for to uker siden:

Hovland innrømmer: – Skulle nok ikke spilt denne uken

Golf
PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren
EN DAG SIDEN
Nå venter en roligere periode for Hovland. Han har turneringsfri denne uken, før det neste uke er klart for The Masters, sesongens kanskje største høydepunkt, hvor det nå spekuleres i at Tiger Woods vil gjøre et oppsiktsvekkende comeback. Dette er den første av årets fire Major-turneringer.
– Det er alltid like spennende, og vanskelig, å vite hvilke prioriteringer som gjøres i programmet. Det er naturlig for Viktor å ha et ekstra øye på de fire majorene og sørge for at batteriene er fulladet til disse. Det blir viktig, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Lengre pause etter Zurich

Etter Masters tar Hovland en ny pauseuke før parturneringen Zurich Classic står for tur. Discovery i forrige uke kunne avsløre at nordmannen skal spille sammen med superstjernen Collin Morikawa i New Orleans.
Etter Zürich ligger det nå an til at Hovland tar en lengre pause på tre uker før årets andre major, PGA Championship, i midten av mai.
– Det har vært mye golf de siste månedene, så en pause etter Zürich er ikke så dumt tenkt etter min mening. Det er ikke så mange andre steder i schedulen hvor man finner rom til en solid pust i bakken heller, sier Thorp.
Dette betyr at Hovland mest sannsynlig dropper Wells Fargo Championship, hvor han ble nummer tre i fjor. Etter PGA Championship venter en ny pauseuke før prestisjetunge Memorial i starten av juni. Så en ny uke med trening før US Open, årets tredje major, i midten av juni. Etter US Open er det godt mulig Hovland spiller Travelers Championship før han vender snuten hjem mot Norge for å spille veldedighetsturneringen til bestekompis Kevin Wright 1. juli.

Ser ut til å droppe turnering i Skottland

Mange hadde nok forventet å se Hovland i Scottish Open uken etterpå, men etter det Discovery kjenner til er det mer sannsynlig at han dropper denne turneringen og drar direkte til The Open uken etter.
– Jeg tror ikke det er tatt noen endelig avgjørelse enda, for Scottish Open er jo en fin oppladning til The Open ettersom turneringen teller på både Europatour- og PGA-rankingen, og sånn sett er det jo logisk å stille begge steder, sier Thorp.
Etter The Open venter en ny treukerspause før FedEx-sluttspillet starter opp med FedEx St. Jude Championship 11-14 august. Deretter venter BMW Championship og TOUR Championship uke etter, som markerer slutten på PGA-sesongen. Hovland ligger foreløpig trygt an til å være blant de 30 spillerne som får muligheten til å pegge opp på East Lake siste uken i august.
– Han har en ny strålende sesong gående, så det blir viktig å finne riktig balanse mellom hvile, trening og turnering, slik at man også er konkurransedyktig og spiller nok til å kjempe om FedEx-cupen når vi kommer til august. For den kan han fint finne på å vinne, avslutter Thorp.
Her er Hovlands foreløpige turneringsplan for resten av 21/22-sesongen:
  • 7-10 april: The Masters (Augusta, Georgia)
  • 21-24 april: Zurich Classic (New Orleans, Louisiana)
  • 19-22 mai: PGA Championship (Tulsa, Oklahoma)
  • 2-5 juni: Memorial (Dublin, Ohio)
  • 16-19 juni: US Open (Brookline, Massachussetts)
  • 23-26 juni: Travelers Championship (Cromwell, Connecticut)
  • 14-17 juli: The Open (St. Andrews, Skottland)
  • 11-14 august: FedEx St. Jude (Memphis, Tennessee)
  • 18-21 august: BMW Championship (Wilmington, Delaware)
  • 25-28 august: TOUR Championship (Atlanta, Georgia)
Golf
Åpner for deltagere fra omstridt tour
22/06/2022 PÅ 09:33
Golf
«Back to basics» for Hovland: – Passer bra å få ting på avstand nå
18/06/2022 PÅ 17:21