Både Viktor Hovland og Kristoffer Ventura har mye å takke college-tilværelsen på Oklahoma State University for at de i dag begge spiller på PGA Touren, noe de også har gitt uttrykk for ved flere anledninger.
Kristoffer Reitan, som er blant spillerne man håper også kan ta steget opp i den ypperste golfeliten, dro i likhet med sine to kompiser til USA for å følge golfdrømmen.
– Jeg dro over med en forhåpning om at det skulle bli min vei. Det var litt 50/50 om jeg skulle bli i Europa og prøve meg på Europatour-kvalet eller prøve collegegolf. Jeg fant ut at om jeg ikke dro over, så ville jeg ikke vite om jeg hadde gjort det rette valget, sier Reitan i Eurosports podkast «Golf i karantene».
Golf
Hovland klatrer på rankingen
13/09/2021 PÅ 06:25
  • Se «Golf i karantene» med Reitan, Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og flere på Dplay og GOLFTV!

– Jeg var kanskje litt utålmodig

22-åringen, som for øyeblikket spiller på Challengetouren, begynte på University of Texas. Men i motsetning til Hovland og Ventura, ble Reitans opphold i USA av det kortvarige slaget.
– Jeg la veldig fort merke til at det kanskje ikke var min vei å gå, og dro tilbake til Norge etter et halvt år. Jeg følte golfen min ble sakte, men sikkert dårligere. Jeg fikk rett og slett ikke helt den utviklingen jeg ville ha. Jeg var kanskje litt utålmodig, sånn sett.
– Hva var det som gjorde at du ikke fikk utviklingen du hadde håpet på?
– Det var mest kombinasjonen av det å være heltidsstudent og heltidsutøver som jeg ikke var så stor fan av. Jeg hadde nok kost meg på college som vanlig student, men å måtte kombinere det med golfen følte jeg ikke helt passet. Jeg fikk ikke helt verken treningsmengdene eller resultatene jeg ønsket. Regnestykket gikk helt enkelt ikke opp for meg.

Anbefaler likevel college-veien

Men selv om college-veien ikke funket for Reitan, anbefaler han likevel unge golftalenter å dra over atlanteren.
– Det er veldig individuelt. Jeg merket jo at både Viktor og Kristoffer koste seg kjempemye. Det handler mye om hvilken skole det er, og om du trives. I tillegg hvilken personlighet du har. Det er definitivt en vei som burde prøves, mener jeg.
Og legger til:
– Det er jo typisk der man tar steget fra juniorgolf til PGA Touren, som man ser på for eksempel Viktor. Han tok skrittene som skulle til å bli en fullstendig golfspiller på college.
Eurosports golfekspert og tidligere PGA Tour-spiller Henrik Bjørnstad snakker også varmt om kombinasjonen college og golf.
– Jeg er superfan av college-veien. Vi har sett så mange eksempler på spillere som har utviklet seg både med tanke på det personlige og det sportslige. Det virker også som om opplegget blir bedre og bedre drevet der borte. Folk blomstrer og kommer litt ut av skallet. De jeg har sett har kommet tilbake litt mer amerikaniserte og utadvendte.
– Når man ser resultatene til for eksempel Viktor, så sier det jo sitt. Han er jo bare en av de mange som har kommet styrket ut av «collegekverna», avslutter Bjørnstad.

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

BMW PGA Championship
Forhåndsfavoritt Hovland langt nede på resultatlisten etter siste runde
12/09/2021 PÅ 11:13
BMW Championship
Skuffende dag av Hovland: – Sjeldent svak
11/09/2021 PÅ 14:09