• Se Viktor Hovlands neste turnering på PGA-touren, Charles Schwab Challenge 26-29 mai på discovery+
Det bekrefter det europeiske Ryder cup-laget i en pressemelding.
Danske Bjørn vil dermed få ansvaret sammen med svenske Stenson i å lede det europeiske laget hvor norske Viktor Hovland vil spille en av hovedrollene som lagets viktigste spillere.
PGA Championship
Golfstjerne fikk ublidt møte med rivalens ball
8 TIMER SIDEN
Hvilke spillere som kommer til spille blir ikke klart før noen uker i forveien av turneringen, men det er ingen ting som tilsier at verdenssekseren fra Ekeberg og Norge ikke blir en del av det europeiske laget i 2023.
Stenson har bortimot allerede garantert til Discovery at Hovland er en del av laget i Roma.
Dermed vil vi få en danske, en svenske og en nordmann med på Ryder cup-laget for aller første gang i historien.

– Full tilltro

51 år gamle Bjørn har også vært en del av laget som spiller åtte ganger tidligere, tre som spiller, fire ganger som visekaptein og en som kaptein.
Bjørn var hovedkaptein for det europeiske laget tilbake i 2018. Da vant laget på hjemmebane i Paris.
– Jeg har kjent Thomas hele min karriere. Jeg har full tilltro til han, og jeg vet at alle råd han vil gi meg vil være ærlige og direkte. Han vil ikke bare fortelle meg hva han tror jeg vil høre, og det vil være viktig. Jeg er glad for å ha ham som min første visekaptein for Roma, sier Stenson.
Bjørn trodde at 2018 ville bli hans siste Ryder cup, men han var ikke vanskelig å be når kamerat Stenson spurte om han ville være hans visekaptein.
– Jeg er glad for å være en del av hele Ryder Cup-opplevelsen igjen. Jeg trodde nok at etter 2018 var det slutt for meg, men Henrik ringte meg for å snakke om kapteinsrollen generelt. Det førte til at han spurte meg om jeg ville ta en ny periode som visekaptein, noe jeg takket ja til. Jeg er spent på å jobbe med ham, sier dansken.
Team Europa jakter revansj etter at de ble rett og slett utklasset av amerikanerne i 2021.
Zach Johnson er Team USA sin kaptein, og han har utnevnt Steve Stricker som en av sine visekaptein for Ryder Cup om ett og et halvt års tid.
PGA Championship
Hovland-kopi i andre runde – fortsatt på par
18 TIMER SIDEN
PGA Championship
Godkjent åpning av Viktor Hovland – på par etter første dag
I GÅR PÅ 18:08