Med en andrerunde på par endte 26-åringen på +4 totalt, langt bak cut-grensen i Den dominikanske republikk.
En ny tidlig turnerings-exit betyr at Ventura faller ytterligere på FedExCup-rankingen. Nå er det en reell mulighet for at han vil være utenfor de 125 beste i løpet av helgen.
Corales Puntacana Resort & Club Championship
Blytung start for Ventura i viktig turnering
25/03/2021 KLOKKEN 22:15
Foreløpig er Ventura spådd til å dette ned til en 122. plass, men da flere av spillerne som ligger på plassene bak potensielt kan få nok poeng gjennom helgen, kan det altså ende med at nordmannen havner utenfor den «magiske» grensen for første gang denne sesongen.
De 125 beste på FedEx-rankingen får automatisk fornyet sine spillerettigheter på PGA Touren neste sesong. Havner Ventura utenfor disse, må han ta turen tilbake til Korn Ferry Touren (nivå to) i 2021/22.
– Det er kun én ting å gjøre for Ventura nå: Nullstille og brette opp armene! Nå ligger han helt på grensen, og Valero Texas Open neste uke blir en meget viktig turnering, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Selv om det etter Valero er mange måneder igjen av sesongen, vil et nytt svakt resultat bety at Ventura ikke vil være i en posisjon hvor han vil være sikret et visst antall turneringer. Etter neste uke vil det nemlig bli foretatt en ny «reshuffle», og med en ny svak prestasjon i Texas vil Ventura havne lenger nede på rangstigen når det gjelder å komme inn i fremtidige turneringer.
– Det blir viktig å få en god prestasjon over fire dager nå. Det er fortsatt en god stund til august og sesongslutt, men alt blir tyngre når resultatene uteblir, sier Thorp.
Etter en kanonstart på sesongen nå Ventura nå med ni missede cuter på sine 12 siste turneringer.
Etter 6. plassen i Sandersons Farms Championship og 7. plassen i Safeway Open var Ventura helt oppe i teten sammen med Viktor Hovland i høst. Nå er situasjonen en helt annen.
– Kristoffer må bare tenke positivt, jobbe på og sørge for å være best mulig forberedt hver gang han får muligheten, sier Thorp.
Corales Puntacana Resort & Club Championship
Tung start for Ventura
24/09/2020 KLOKKEN 19:42
BMW Championship
Skuffende åpningsrunde for Hovland – langt bak teten
6 TIMER SIDEN