Populære sporter
All sport
Vis alt

Falt 34 plasser på tre hull: – Ikke vanlig Hovland-klasse

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 26/05/2023 klokken 08:51 GMT+2

Viktor Hovland (25) med en runde som lenge så ut til å bli av det kjedelig slaget, men det skulle bli en fargerik avslutning. Det er nå fem slag opp til toppen.

Viktor Hovland / Charles Schwab Challenge

Foto: Getty Images

Viktor Hovland slet med med å omgjøre de gode utgangspunktene han gav seg selv i åpningsrunden av PGA-turneringen Charles Schwab Challenge. 25-åringen tok nærmere to slag på feltet fra utslags-tee, noe som var nest best av alle, men han tapte også nærmere to slag på feltet da han skulle finne green.
– Viktor har altså truffet 10 av 12 fairwayer i dag, det er rått her ute, sier Discoverys ekspert-kommentator Henrik Bjørnstad.
Han endte til slutt med å treffe 12 av 14 fairways, det var nest best av samtlige ute på banen i dag.

– «miss fire»

Det er mange som har kritisert nærspillet til Hovland på PGA-touren, men nordmannen har stilnet den kritkken i det siste. Spesielt sist uke hvor han viste usett godt nærspill, et område han og den nye treneren «Joe» Mayo har jobbet hardt med å forbedre.
Men under åpningsrunden av Charles Schwab Challenge var han tilbake til gamle synder. På hull tre befant han seg 50 meter fra hullet etter et strålende utslag i fairway, men derifra sviktet nærspillet to ganger og det som etter alle solemerker var en birdie-mulighet ble forvandlet til en høyst unødvendig bogey.
– Wow, det var en «miss fire» sier de amerikanske kommentatorene.
De var ikke spesielt imponert over neste forsøk heller. Nordmannen er rangert som nummer 145 over PGA-tourens beste nærspillere, noe som faktisk er et godt steg opp fra i fjor (191).
Og det dårlige nærspillet spredde seg utover de første ni hullene og fratok nordmannen flere gode birdie-muligheter.
– Han sliter med å finne greenen her Viktor Hovland, sier de amerikanske kommentatorene.
– VI legger inn en birdiebestilling nå.
Det sa Discoverys kommentator Per Haugsrud etter Hovland nok en gang hadde gitt fra seg en god mulighet. Men etter bogeyen på hull to skulle det bli elleve par på rad, hvor det meste handlet om å trygge inn parene.

Berg-og-dal-bane

Etter 13 stille hull skulle nordmannen få litt vind i seglene. På hull 14 droppet han i en tre-meter for birdie da han la seg tre meter fra koppen etter en monster-drive på over 300 meter.
– Her viser han oss hva han kan iallfall. Den takker vi for, skal vi få den sluttspurten som vi gjerne vil ha da? spør Per Haugsrud.
Og på hull 15 ble bra bli til bedre. Ekeberg-gutten traff nok en fairway, nok en green og senket nok en birdie, fra rundt fem meter.
– Der sniker den seg inn kjøkkendøra, det er jo nydelig Viktor. Under par her nå, får vi den sluttspurten du snakket om tidligere da Per? spør Bjørnstad.
– Ja det er rart med det der. Når birdie-kontoen er åpnet kan det fort komme flere, svarer Haugsrud.
Om han hadde fått vind i seglene på de to foregående hullene var det fullstendig vindstille på hull 15. Nordmannen slo først utslaget over green, hakket deretter ballen ut av roughen ti-tolv meter fra koppen. Og om ikke det var nok så tre-puttet han derifra, og endte opp med den sure double-bogeyen.
25-åringen klatret og falt 34 plasser i løpet av de tre hullene. På vei inn mot klubbhuset traff han to fairwayer til, noe som sendte han nesten helt på toppen av listen over de som har vært best fra tee i dag. Men som for mesteparten av denne runden endte også de hullene med par.
– Utslagene har vært kjempebra i dag, men innspillene har ikke vært av vanlig Viktor Hovland-klasse, sier Per Haugsrud.
Dermed ender han runden èn over par, og har med det fem slag opp til en delt andreplass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame